16.1.19

Η ρητορική μίσους μας σκοτώνει!

Στις 23 Ιανουαρίου εκδικάζεται η ποινική υπόθεση σε βάρος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους, μετά από τις εφέσεις που άσκησαν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πατρών και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου

Η πρωτόδικη αθώωσή του βασίστηκε σε επιχειρήματα τα οποία προκάλεσαν σάλο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι ίδιες οι εισαγγελικές αρχές και να ασκήσουν έφεση.
Όταν τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραφε έναν οχετό μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο έκανε αυτό που κάνει αυτός και πολλοί άλλοι στη θέση του. Οι ομοφυλόφιλοι και τρανς άντρες και γυναίκες θεωρούμαστε νόμιμα θηράματα –  οι λεκτικές και σωματικές επιθέσεις και η λοιδορία σε βάρος μας είναι καθημερινό φαινόμενο. Η ρητορική μίσους προετοιμάζει το έδαφος για τη σωματική βία.
Μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας, κάθε φορά που εκκλησιαστικοί λειτουργοί και/ή πολιτικοί επιδίδονταν  σε ρητορική μίσους εναντίον συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, οι υποθέσεις τους έμπαιναν στο αρχείο.
Όχι όμως αυτή τη φορά. Εννιά γκέι άντρες αποφάσισαν να δράσουν και στις 16 Ιανουαρίου 2016 κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη. Η εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση  και οδήγησε τον μητροπολίτη στο εδώλιο. Οι εισαγγελικές αρχές κινητοποιήθηκαν και πάλι μετά την αθώωσή του ασκώντας έφεση.
Η έφεση αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιανουαρίου 2019 στο Αίγιο και χρειαζόμαστε την έμπρακτη υποστήριξή σας: να είστε μαζί μας εκεί την ημέρα της δίκης, για να δείξουμε μια δυναμική παρουσία ενάντια στον σκοταδισμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία εναντίον συνανθρώπων μας.
Γιατί να έρθω; 
Η δίκη αυτή είναι ιστορική. Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός δικάζεται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους . Σε χρειαζόμαστε να είσαι εκεί μαζί μας, για να μας στηρίξεις ηθικά και να εμψυχώσεις τους μάρτυρες που θα καταθέσουν και θα εξηγήσουν γιατί ο δημόσιος λόγος του μητροπολίτη αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία μας και θέτει σε διακινδύνευση ζωτικές ελευθερίες μας.
Πώς να έρθω;
Μπορείς να έρθεις με δικό σου μέσο ή δήλωσε συμμετοχή στην ημερήσια εκδρομή με πούλμαν που θα οργανώσουμε στο Αίγιο για τους σκοπούς της δίκης. Αν ενδιαφέρεσαι να έρθεις μαζί μας στο Αίγιο στις 23 Ιανουαρίου, παρακαλούμε ειδοποίησέ μας άμεσα στο contact@10percent.gr ή [email protected] (μέχρι Σάββατο 19/1) για να δούμε πόσες/οι θα είμαστε και άρα να δούμε και το όποιο κόστος (περίπου 10-20 ευρώ το άτομο). Θα ξεκινήσουμε από Συγγρού-Φιξ στις 6πμ.
Πού θα γίνει η δίκη;
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, οδός Κορίνθου αρ. 67 και ώρα 09.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.