13.1.19

Νέο ακροδεξιό κόμμα στη Γερμανία με έμβλημα κρυφό σύμβολο των ναζί

Ένα νέο ακροδεξιό κόμμα με ξεκάθαρες ναζιστικές καταβολές, καθώς έχει ως έμβλημα ένα κρυφό σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι ναζί στην Αυστρία τη δεκαετία του '30, απέκτησε η Γερμανία μέσα από τους κόλπους του επίσης ακροδεξιού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι από τη θέση του τοπικού αρχηγού του AfD στη Σαξονία, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε και την παραίτησή του από το κόμμα.
Σε επιστολή του επικρίνει το AfD ότι ανησυχεί υπερβολικά μήπως και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας.
«Δυστυχώς οι εξελίξεις μέσα στο AfD τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες δείχνουν ότι δεν είναι πια πραγματικά η πολιτική μου στέγη», αναφέρει στην επιστολή του.
Το νέο του κόμμα «Αφύπνιση των Γερμανών Πατριωτών» (Awakening of German Patriots) θα έχει ως σύμβολο ένα μικρό μπλε λουλούδι με την ονομασία «το Κενταύριο ο κυανός» και φόντο μια γερμανική σημαία. Το λουλούδι αυτό χρησιμοποιούνταν ως κρυφό σύμβολο από το τότε απαγορεύμενο κόμμα των Εθνικοσοσιαλιστών στην Αυστρία του 1930, προτού το '38 αναλάβουν την εξουσία οι ναζί. (Ο ρομαντικός ποιητής Νοβάλις, αναφερόμενος στο ένδοξο γερμανικό παρελθόν, μιλά για το «γαλάζιο άνθος», το οποίο πρέπει να ανακαλύψει ξανά το γερμανικό έθνος).
Όπως επίσης παρατηρεί ο Αυστριακός ιστορικός Μπέρνχαρντ Βίντιγκερ, ήταν «το αγαπημένο λουλούδι του Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β' και το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί εθνικιστές κατά τον 19ο αιώνα.
«Μεταξύ του 1934 και του 1938, όταν οι ναζί ήταν απαγορευμένο κόμμα στην Αυστρία, ήταν ένα κρυφό σύμβολο που συνήθιζαν να φοράνε προκειμένου να αναγνωρίζονται μεταξύ τους», αναφέρει ακόμη ο ιστορικός.
Ο Πόγκενμπουργκ, που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί λεξιλόγιο από την εποχή των ναζί, θα έχει στο πλευρό του τουλάχιστον δύο συμμάχους από το AfD. Το κόμμα λέγεται ότι σχεδιάζει να λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές της Σαξονίας, της Θουριγγίας και του Βρανδεμβούργου αυτό το φθινόπωρο. Ωστόσο, μιλώντας στη Welt είπε ότι δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί το AfD, το οποίο θεωρεί «σύμμαχο» παρά πολιτικό αντίπαλο.

Πηγη:http://www.efsyn.gr/arthro/neo-akrodexio-komma-sti-germania-me-emvlima-kryfo-symvolo-ton-nazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.