25.1.19

Ο Τζούλιος και ο «Τόλης 88» στα επεισόδια του συλλαλητηρίου

Ηδη την ίδια μέρα του συλλαλητηρίου των «Μακεδονομάχων» στο Σύνταγμα, ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να επιστρατεύσει το σενάριο της «προβοκάτσιας» για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν και να ξεπλύνει έτσι τη δράση των ναζιστικών ομάδων κρούσης.


Φωνάζοντας με το γνωστό απόλυτο ύφος που τον διακρίνει, επέμενε ότι οι δράστες της επιχείρησης εισβολής στο Κοινοβούλιο δεν ήταν χρυσαυγίτες, αλλά «αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια» και ότι «τους άφησε η αστυνομία και περάσανε επί σκοπώ για να μπορέσουν να διαλύσουν τη διαδήλωση ρίχνοντας τόνους χημικών», προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό ότι «έγινε επί σκοπώ από την κυβέρνηση για να διαλυθεί το συλλαλητήριο».

Με αυτόν τον τρόπο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υιοθετούσε τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής. Γιατί βέβαια είχε προηγηθεί η ναζιστική οργάνωση, η οποία έσπευσε να αρνηθεί την εμπλοκή της στα επεισόδια, όπως κάνει πάντα με την εγκληματική της δράση, και να μιλήσει για «παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ με οργανωμένο σχέδιο και με τους γνωστούς - αγνώστους κουκουλοφόρους του». 





Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βασικό επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να υποστηρίξει ότι οι δράστες ήταν του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν ότι «ούτε ένας δεν κρατούσε ελληνική σημαία. Γιατί ως γνωστόν οι αντιεξουσιαστές είναι με την ελληνική σημαία όπως οι βρικόλακες με τον σταυρό και τον αγιασμό».

Φυσικά και μόνο τα πλάνα και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι αρκετά για να εκθέσουν τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., αφού οι δράστες όχι μόνο κρατούσαν ελληνικές σημαίες, όχι μόνο τις φορούσαν σαν κάπες, αλλά χρησιμοποιούσαν και τα κοντάρια τους ως όπλα, όπως κάνουν πάντα τα τάγματα εφόδου.


Ο Αλέξανδρος Τζούλιος


Αλλά ποιοι ήταν αυτοί οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να δώσουν τον τόνο στο συλλαλητήριο, επιχειρώντας να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο;

Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας 27χρονος που είχε και παλιότερα ξαναφορέσει χειροπέδες για την εμπρηστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα», τον Αύγουστο του 2017. 





Και βέβαια δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Τζούλιο, γνωστό από τη δράση του στη Χρυσή Αυγή, καθώς και στη μικρή ναζιστική ομάδα «Απέλλα».

Ο Τζούλιος ήταν βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Στην πιο ενεργή δηλαδή τοπική οργάνωση που της απέμεινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ποινική δίωξη σε βάρος της ηγεσίας της.

Εχουμε στη διάθεσή μας πλήθος φωτογραφικών ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του Τζούλιου στο τάγμα εφόδου του Πειραιά στο πλευρό του Σωτήρη Δεβελέκου, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, «σωματοφύλακα» του Μιχαλολιάκου και συνομιλητή του Λαγού, όταν ο τελευταίος καθοδηγούσε τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Στο υλικό αυτό, ο Τζούλιος ποζάρει στο ίδιο κάδρο και με τον Ηλία Παναγιώταρο, ενώ ήταν υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος της οργάνωσης στον Πειραιά το 2014 με το ψηφοδέλτιο του βουλευτή Ν. Κούζηλου. 






Γκρούπα «Απέλλα»

Επιπλέον, πριν από έναν χρόνο συνελήφθη μαζί με άλλα άτομα για την εμπρηστική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει στις 29/8/2017 στη «Φαβέλα» η ναζιστική γκρούπα «Απέλλα».

Μία από τις περιθωριακές οργανώσεις που αντιγράφουν την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της συγκρότηση, τη δομή, τα συνθήματα και τη φρασεολογία της και που έχουν στις τάξεις τους στελέχη προερχόμενα απευθείας από τη μητέρα ναζιστική οργάνωση και που είτε στο παρελθόν είτε ακόμα και σήμερα διατηρούν οργανική σχέση μαζί της.

Οι συλληφθέντες για την επίθεσή εκείνη στη «Φαβέλα» και κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ στα σπίτια τους είχαν βρεθεί, εκτός από τρικάκια της «Απέλλας», και τρικάκια της Χρυσής Αυγής.

Και τον Φεβρουάριο του 2018 η «Φαβέλα» δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου, αυτή τη φορά από την ίδια τη Χρυσή Αυγή, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, με βαρύτερα χτυπημένη τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Γι’ αυτή την επίθεση ταυτοποιήθηκαν δύο χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων ο ιεραρχικά ανώτερος του Τζούλιου στο τάγμα εφόδου του Πειραιά, Σωτ. Δεβελέκος.

 Ο «Τόλης 88»

Επιστρέφοντας όμως στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων του συλλαλητηρίου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό την υψηλή εποπτεία του Ιωάννη Λαγού, τα ντοκουμέντα προδίδουν κι ένα άλλο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Τον Απόστολο Γκλέτσο (απλή συγγένεια με τον δήμαρχο Στυλίδας), υποψήφιο βουλευτή της οργάνωσης (εξελέγη τον Μάιο του 2012, αλλά τον Ιούνιο του ίδιου έτους έμεινε εκτός) και διορισμένο υπάλληλο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή.





Στους ναζιστικούς κύκλους ο Γκλέτσος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Τόλης 88» (όπου 88, βάλτε HH, δηλαδή Heil Hitler) και συμμετείχε μαζί με τον αρχηγό του Μιχαλολιάκο και σύσσωμη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη ναζιστική συναυλία του 2005 που αποκαλύψαμε («Η αληθινή πατρίδα της Χρυσής Αυγής», 13.2.2017).

Μετά το συλλαλητήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φλερτάρει με τα συλλαλητήρια και το εθνικιστικό ακροατήριο, δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός μίλησε». Αυτό που δεν διευκρίνισε είναι ποιος «λαός» μίλησε και τι είπε.


Γράφει: Γιάννης Μπασκάκης

Πηγη:http://www.efsyn.gr/arthro/o-tzoylios-kai-o-tolis-88-protagonistoyn-sta-epeisodia-toy-syllalitirioy?fbclid=IwAR3xbvL-epe4MMKrt7Y0NmIQQ7hzL1lQmYBEhITh3ovP5WjpBQKbuvESsK4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.