15.1.19

ΗΠΑ: 521 νεκροί από όπλα μέσα στο 2019

Την ώρα που στις ΗΠΑ στην επικαιρότητα κυριαρχούν τα... τερτίπια του Ντόναλντ Τραμπ, η κλειστή κυβέρνηση και το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, το πρόβλημα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας γιγαντώνεται.

Ήδη στις πρώτες 15 ημέρες του 2019 521 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυρά, ενώ στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αυτόχειρες. Τουλάχιστον 98 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από σφαίρες σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.
Τελευταίο ανησυχητικό περιστατικό, χωρίς θύματα ευτυχώς, έρχεται από το Οχάιο, όπου ένας εξάχρονος πήγε στο σχολείο με γεμάτο πιστόλι.
Το παιδί εντοπίστηκε την Παρασκευή να κουβαλάει ένα «βαρύ αντικείμενο» βαλμένο μέσα στο παντελόνι όταν μπήκε στον παιδοκομικό σταθμό Africentric στο Οχάιο.
Το προσωπικό του σχολείου έψαξε το παιδί, βρήκε και του πήρε το όπλο, ανέφερε ανάρτηση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Ο ανήλικος δεν θα αντιμετωπίσει διώξεις, όμως  διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο.
Σχεδόν 40.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από σφαίρες, στο πλαίσιο εγκληματικών ενεργειών, από ατύχημα, ή αυτοκτονώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.