9.1.19

Περισσότεροι από 2.300 εργαζόμενοι χωρίς δώρο Χριστουγέννων

Καταγγελίες που αφορούν 251 επιχειρήσεις και 2.319 εργαζόμενους δέχθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όταν και έληξε η άτυπη προθεσμία για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη 44 έλεγχοι και 69 διαδικασίες εργατικής διαφοράς. Νέες προσλήψεις στο ΣΕΠΕ αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, μέχρι την τελευταία ημέρα του περασμένου έτους είχαν συγκεντρωθεί καταγγελίες που αφορούν 251 επιχειρήσεις και 2.319 εργαζόμενους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά τις καταγγελίες βρίσκονται σε εξέλιξη 44 έλεγχοι και 69 διαδικασίες εργατικής διαφοράς, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις, που αφορούν τις μισές, το δώρο καταβλήθηκε με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικάτων και εργαζομένων, σε πολλές περιπτώσεις τα δώρα καταβλήθηκαν για την αποφυγή των επιπτώσεων του νόμου από τη μεριά της εργοδοσίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις επικράτησε η εργοδοτική τρομοκρατία, καθώς υποχρέωναν εργαζόμενους να κάνουν ανάληψη των χρημάτων και να το επιστρέφουν στους εργοδότες.

Για περισσότερους από το 50% των εργαζόμενων που κατήγγειλαν πως δεν πήραν το δώρο, και μετά την καταγγελία το εισέπραξαν, έκανε λόγο ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Παναγιώτης Κορφιάτης, στο ρ/σ News 247 την περασμένη Πέμπτη, σημειώνοντας πως οι σχετικές καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας ήταν εκατοντάδες και υπογράμμισε για άλλη μία φορά πως είναι απαραίτητη η καταγγελία από τους θιγόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.