13.12.18

Ελεύθερος με όρους για τη ρατσιστική επίθεση στη Μυτιλήνη


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή,ο 29χρονος που επιτέθηκε στον 45χρονο Εαμάν Ουντίν από το Μπαγκλαντές, αφότου του είπε να μην παρκάρει σε θέση για ΑμεΑ σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, του επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του δύο φορές τον μήνα και αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο 29χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο 45χρονος από το Μπαγκλαντές νοσηλεύεται στο μεταξύ και αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες όπου καθόμουνα. Του είπα ότι όλο το πάρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντας με. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ουντίν.

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ακομη: «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν "άστον μη κάνεις τίποτα". Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.