15.12.18

«Εχτισε» δεδικασμένο

Μετά την αποφυλάκιση της καθαρίστριας του Βόλου... η αθώωση του οικοδόμου ή πώς μια μεγάλη κοινωνική αντίδραση αλλάζει το σκεπτικό στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε χθες ένας οικοδόμος διωκόμενος ποινικά από την εισαγγελία για «απάτη κατ’ εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα», επειδή το 1989 προσελήφθη ως χτίστης σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση απολυτηρίου τεχνικής σχολής, στο οποίο ήταν αλλαγμένος ο βαθμός αποφοίτησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος για... κακούργημα οικοδόμος -απόφοιτος της τεχνικής σχολής «Ευκλείδης»- είχε αλλάξει τον βαθμό απολυτηρίου από 13,8 σε 18,3, με αποτέλεσμα να προσληφθεί στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» και να εισπράξει μισθούς συνολικά 260 χιλιάδων ευρώ ώς το 2014.
Τότε, κατά τις σχετικές έρευνες του υπουργείου Εσωτερικών, επί υπουργίας Μητσοτάκη, εντοπίστηκε η παραποίηση της βαθμολογίας, όπως στην περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο, αλλά και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις κι ο άνθρωπος αυτός αφενός έχασε τη δουλειά του, αφετέρου κατηγορήθηκε ως απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου!

Διαφορετική αντίληψη

Μόνο που χθες στο δικαστήριο, η ισοπεδωτική αυτή λογική αντιμετωπίστηκε με άλλη αντίληψη.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ποτέ και από πουθενά δεν προέκυψε πώς άλλαξε ο ίδιος τον βαθμό του απολυτηρίου του. Κι επίσης, η προκήρυξη για την πρόσληψή του αναφερόταν απλώς σε αποφοίτους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) χωρίς να ορίζει κατώτερο όριο ή κριτήριο βαθμολογίας.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω παραγραφής του αδικήματος (που τελέστηκε άπαξ και όχι κατ’ εξακολούθηση), ενώ το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς του οικοδόμου και τον αθώωσε σύμφωνα με αυτούς!
Τώρα, ο άνθρωπος που έμεινε άνεργος από το 2014, μετά την ισοπεδωτική λογική που ακολούθησε η τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αναμένεται να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του αλλά και τις σχετικές αποζημιώσεις για τα χρήματα που έχασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Γράφει:Νίκος Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.