2.12.18

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ζακ στη ΓΑΔΑ

Με κυρίαρχο σύνθημα «Οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει, οι ζωές μας έχουν αξία», συλλογικότητες, κυρίως από τον χώρο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας και έκαναν πορεία στη ΓΑΔΑ ζητώντας την τιμωρία των ενόχων για τον θάνατο του 32χρονου ακτιβιστή.



«Η δολοφονία του Ζακ δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Ήταν η οριακή έκφανση της κοινωνικής βαρβαρότητας, του θεσμικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία συμμετέχει ή συγκαλύπτει ένα έγκλημα. Ως μηχανισμός καταστολής ενσαρκώνει σε απόλυτο βαθμό τα χαρακτηριστικά της επιθετικής και τοξικής αρρενωπότητας, που στρέφει τις μπότες της και τα γκλοπ της στα σώματα που δεν ταυτίζονται με τη νόρμα.
»Από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις σφαίρες του Κορκονέα μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μπροστά στους αστυνομικούς, από τους ξυλοδαρμούς προσφύγων στα αστυνομικά τμήματα μέχρι την αδικαίωτη μνήμη του Νίκου Σακελλίων, από τις ζαρντινιέρες μέχρι τις βίαιες προσαγωγές τρανς γυναικών, η Αστυνομία αναλαμβάνει να ταξινομήσει τα σώματά μας σε σώματα δίχως σημασία και τις ζωές μας ως ανάξιες να βιωθούν», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.
Έκαναν, δε, ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα κοινωνικής βαρβαρότητας που επικρατεί και το οποίο «φροντίζουν να σιγοντάρουν τα ΜΜΕ, εντείνοντας έτσι τον καθημερινό κίνδυνο για τις γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ υποκείμενα, τους πρόσφυγες, τους αντιφασίστες, τις μετανάστριες, τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ψυχικά ασθενείς, τους κρατούμενους και τους αποφυλακισμένους, τους χρήστες και τους απεξαρτημένους, τους ανθρώπους που ζουν με HIV, τους φτωχούς και τους αστέγους κ.ο.κ.».
Συμμετείχαν: Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie, ΟΛΚΕ, Colour Youth, Θετική Φωνή, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors Greece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+), Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης - LGBTQI+ Employment Support Group, Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Υπερήφανοι Γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.