11.12.18

Αποβολή γονιού λόγω... φρονημάτων


Από εκδήλωση για την Παλαιστίνη. O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσ/νίκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕΘ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νεάπολης - Συκεών, ο διευθυντής του σχολείου και μέλη του συλλόγου γονέων. Η κ. Καστρίδου φορά παλαιστινιακό φουλάρι
Είναι επιλήψιμο να ασχολείται κανείς με τους άνεργους της περιοχής του, τους απεργούς της Κόκα-Κόλα ή της ΕΛΒΟ; Είναι θανάσιμο αμάρτημα να συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες της Ειδομένης; Είναι κατακριτέο να συμμετέχει σε καμπάνια για τα παιδιά της Παλαιστίνης; Είναι, φυσικά· για όσους εμφορούνται από ακροδεξιά προτάγματα. Αλλά μέχρι του σημείου να φτάνουν στη διαγραφή γονέα από μέλος διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων και μάλιστα για ενέργειες που έγιναν προ τετραετίας, τότε η απόσταση που καλύφθηκε είναι μεγάλη, πόσο μάλιστα όταν συνοδεύεται από τη χρυσαυγίτικη ρητορική περί «άπλυτης» και «άθεης εθνομηδενίστριας».

Κι όμως, συνέβη, να διαγραφεί από το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών το μέλος του συμβουλίου Κατερίνα Καστρίδου με το αιτιολογικό ότι, όταν ήταν πρόεδρος του συλλόγου προ τετραετίας, είχε προβεί σε… αντικαταστατικές ενέργειες, δηλαδή προχωρούσε σε δράσεις και τα χρήματα από αυτές πήγαιναν στους… άνεργους ή απεργούς.

«Εγώ είμαι περήφανη για τις συναυλίες για τους άνεργους της γειτονιάς μας, τη βοήθεια στους απεργούς της Κόκα-Κόλα, για τη συμμετοχή του σχολείου στην καμπάνια αλληλεγγύης “Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης” ή για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη», λέει στην «Εφ.Συν.» η κ. Καστρίδου τονίζοντας πως «όλες οι ενέργειές μας και οι εκδηλώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πάντα με τη συμμετοχή των γονέων και δασκάλων του σχολείου. Είναι αστείο, τουλάχιστον, να με κατηγορούν ότι έκανα την εκδήλωση για τα παιδιά της Παλαιστίνης για να πάρω το βραβείο σπίτι μου, την ώρα που το βραβείο κοσμεί το γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη γενική συνέλευση των γονέων που είναι το πλέον αρμόδιο όργανο».

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών καταγγέλλει ότι όλα έγιναν «παράνομα και αντικαταστατικά», αφού «οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά προηγούμενο Δ.Σ. (που μάλιστα είναι απαλλαγμένο από τη Γ.Σ.) δεν υπόκειται μεταγενέστερα σε έλεγχο για το τι αποφάσεις πάρθηκαν με νόμιμες διαδικασίες σε παλιότερα έτη!». Αναρωτιέται ρητορικά «πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά εκείνη που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετική άποψη μέσα στο Δ.Σ., με επιστολές γεμάτες ανακρίβειες, λάσπη και προσωπικές εμπάθειες, …με χαρακτηρισμούς “άθεοι εθνομηδενιστές”, “άπλυτοι κομμουνιστές” κ.ά. που δεν έχουν θέση στο γονεϊκό κίνημα».

«Το περιστατικό δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, διότι πέρα από το τυπικό της διαγραφής που δεν στέκει αφού ακόμη και για διαγραφή απλού μέλους χρειάζεται απόφαση γενικής συνέλευσης, υπάρχει και το ουσιαστικό, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της κ. Καστρίδου, η ακροδεξιά ρητορική με τους άθλιους χαρακτηρισμούς», λέει στην εφημερίδα ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.