17.12.18

Μεγάλη κινητοποίηση για τον αντιμεταναστευτικό νόμο Σαλβίνι στην Ιταλία

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους της Ρώμης, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμεταναστευτική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης και τον νέο αντιμεταναστευτικό νόμο που πέρασε προ ημερών, μετά από πιέσεις του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.



Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Ρώμης, διαδηλώνοντας κατά του νέου αντιμεταναστευτικού νόμου, αλλά και για την γενικότερη στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στους μετανάστες. Αρκετοί διαδηλωτές φορούσαν κίτρινα γιλέκα τα οποία έγραφαν «Get up, stand up, for your rights» από το γνωστό τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.


Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση. Αντικαθιστά ιδίως τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.

Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές. Παράλληλα, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων. Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την γενικευμένη χρήση όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτιρίων.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/137055/Megali-kinitopoiisi-gia-ton-antimetanasteutiko-nomo-Salbini-stin-Italia?fbclid=IwAR0F4G-NqSizaU6uDo44ANz-g8MKyYVBRQnLzwanoKjZYB-A5TwO85haQ_I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.