5.12.18

Πρόσφυγες στον 'Εβρο πήραν ξύλα για να ζεσταθούν και άφησαν χρήματα με ένα σημείωμα


Πρόσφυγες που ήθελαν να ζεσταθούν, βρήκαν ξύλα έξω από ένα κλειστό καφενείο στη Νέα Βύσσα του Έβρου και τα πήραν, αφήνοντας δέκα ευρώ για τον ιδιοκτήτη μαζί με ένα σημείωμα. Η πράξη αυτή, όπως αναφέρει το evros24.gr αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης στην παγωμένη Νέα Βύσσα, όπου η θερμοκρασία είχε πέσει κάτω από το μηδέν.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Η ομάδα των προσφύγων έφτασε μέχρι το καφενείο του χωριού και πήρε από τα δύο τσουβάλια που υπήρχαν έξω από το κλειστό καφενείο ξύλα τα οποία τα έκαψε σε παρακείμενο σημείο. Πριν αποχωρήσουν άφησαν 10 ευρώ.

Οι ίδιοι περιγράφουν τι συνέβη στο σημείωμα που άφησαν στην πόρτα του καφενείου.

«Ήταν γραμμένο στα αγγλικά, πήγα σε γείτονα να μου το μεταφράσει, απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Καζαντζήςιδιοκτήτης του καφενείου.

Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε παράλληλα ότι καθημερινά από το καφενείο του περνούν δεκάδες μετανάστες, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Στο σημείωμα οι πρόσφυγες εξηγούν ότι έφτασαν από την Τουρκία και λόγω του κρύου έπρεπε να ανάψουν φωτιά για να μην παγώσουν, γι΄ αυτό πήραν μερικά ξύλα. «Σας παρακαλούμε, πάρτε αυτά τα ευρώ», καταλήγει το σημείωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.