2.12.18

Σκοταδισμός Εκκλησίας, σαιζόν 67, επεισόδιο 12: Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, παρά μόνο η Γη

Γράφει:Γιώργος Λιγουριώτης

Πραγματικά έχουμε χάσει το μέτρημα με τα σκοταδιστικά σχόλια που βγαίνουν από τα στόματα των εκπροσώπων της εκκλησίας. Άλλο ένα τέτοιο περιστατικό έρχεται να προστεθεί από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Τις τελευταίες μέρες έχει βγει στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου στο κήρυγμα που έκανε ο Άνθιμος στην εκκλησία, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, εκτός της Γης!



Ναι, καλά διαβάσατε! Ο μόνος πλανήτης στο σύμπαν είναι η Γη. Και για να προλάβουμε όσους θα τρέξουν να μας κατηγορήσουν για κακεντρεχείς και «φανατικούς εχθρούς» του Άνθιμου, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η θεωρία αυτή δεν είναι δική του, αλλά ενός «μεγάλου επιστήμονα», με τον οποίο είχε τηλεφωνική συνομιλία.

Γη: ο μοναδικός πλανήτης στο σύμπαν

Σύμφωνα λοιπόν με τον συνομιλητή του, υπάρχουν νέοι επιστήμονες που -παρά το γεγονός ότι δεν έχουν βγάλει λεπτομέρειες πάνω σε αυτό το ζήτημα- δεν αποδέχονται την ύπαρξη άλλων πλανητών, αλλά ούτε και το γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει πατήσει στο φεγγάρι. Σίγουρα όμως όλοι περιμένουμε με αγωνία να ανακοινωθούν αυτές οι «λεπτομέρειες».
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο ίδιος ο Άνθιμος αρχικά αμφέβαλε για αυτή τη τρομερή αποκάλυψη. «Μας πως το λέτε αυτό;» ρώτησε τον συνομιλητή του. Όταν όμως ο συνομιλητής του απάντησε ότι υπάρχουν νέοι επιστήμονες που το υποστηρίζουν, αλλά δεν βγαίνουν δημόσια να το βροντοφωνάξουν, τότε αμέσως πείστηκε. Και ασφαλώς είχε χρέος να το μεταφέρει σε όσους βρίσκονταν στην εκκλησία.
Μόνο που δεν μας είπε το όνομα του «λαμπρού» επιστήμονα, καθώς ξέχασε να το συγκρατήσει. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά θα θέλαμε κι εμείς να γνωρίζαμε ποιος είναι αυτός που αμφισβητεί την ύπαρξη του ηλιακού συστήματος και του σύμπαντος.

Μηχανή παραγωγής σκοταδισμού

Πραγματικά, η ιεραρχία της εκκλησίας έχει εξελιχθεί σε μια μηχανή παραγωγής σκοταδιστικών δηλώσεων και πρακτικών που προκαλούν οργή.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις δηλώσεις του Αμβρόσιου που θέλει να χρησιμοποιήσει όπλο ενάντια στους ομοφυλόφιλους «για να τελειώνουμε»; Τις δηλώσεις του Σεραφείμ ότι ο κορυφαίος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ είναι «συμπλεγματικός» απέναντι στο θεό λόγω της αναπηρίας του; Τις παλιότερες και γεμάτες χριστιανική αγάπη δηλώσεις του Άνθιμου ότι «δεν θέλει τους μετανάστες»; Ή την στήριξη του Ιερώνυμου στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όπου μπέρδεψε το «Ειρήνη υμίν» με το «στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια»; Ή τέλος την προνομιακή σχέση των μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής με πολλούς υψηλόβαθμους ιερείς;
Όλα αυτά είναι από μόνα τους απαράδεκτα. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι όλους αυτούς τους ιερείς τους πληρώνουμε εμείς από τους φόρους μας, γίνονται εξοργιστικά! Τον Άνθιμο και όλους τους άλλους ακροδεξιούς μητροπολίτες, που παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας, τους πληρώνει το κράτος, είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Δίνουμε μισθό δηλαδή στον Άνθιμο για να σπέρνει τις σκοταδιστικές τους αντιλήψεις! Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό!

Να τους αφήσουμε πίσω!

Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει ο διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία! Δεν θέλουμε άλλο να πληρώνουμε τον Άνθιμο και τους φίλους τους που προσπαθούν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα! Τον Άνθιμο και τον κάθε Άνθιμο ας τον πληρώνουν όσοι θέλουν να τον ακούνε.
Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προκειμένου να προσπεράσει τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της και να στέλνει αποστολές στη Σελήνη, τον Άρη και αλλού. Αντίστοιχα άλματα πρέπει να κάνει και η κοινωνία για να προσπεράσει τους εκπροσώπους της εκκλησίας, να τους απομονώσει και να τους βάλει στο περιθώριο προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.