6.12.18

Αθώωση Κασιδιάρη για τη διέγερση σε βία κατά των Ρομά στον Ασπρόπυργο το 2011


Αθώος κρίθηκε ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της διέγερσης σε βία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 3/12/2018.

Σύμφωνα με το Jailgoldendawn.com, την ιστοσελίδα της πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή 6 μηνών με αναστολή. Στις 21 Μαΐου 2018, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει την έφεση του καθώς δεν προσήλθε να την υπερασπίσει και επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη. Η υπόθεση ξαναδικάστηκε κατόπιν αίτησης ακύρωσης λόγω ερημοδικίας που υπέβαλε ο κατηγορούμενος και έγινε δεκτή.

Η υπόθεση μετά από διαρκείς αναβολές εκδικάστηκε στη δικάσιμο της 3/12/2018 (πέντε μήνες πριν την παραγραφή καθώς η πράξη τελέστηκε στις 15/5/2011) ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με πρόεδρο τη δικαστή Φουρλαρη Σοφία, και συνέδρους τις Αυγουστοπούλου Δήμητρα και Πυργάκη Ελένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.