25.11.18

Κατάληψη με εθνικιστικό μήνυμα σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με το σύνθημα «Είμαστε Μακεδόνες» , μερίδα των μαθητών υποστηρίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο».



Εθνικιστικές ομάδες έχουν αναλάβει δράσεις σε σχολεία της Β. Ελλάδας, προσπαθώντας να πείσουν τους μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη σχολειών, αποδοκιμάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών. Παροτρύνουν τους μαθητές να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, με σκοπό να κλείσουν τα σχολεία τους για «Μακεδονικό», «Κατσίφα» και «Β. Ήπειρο».


«Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο», αναφέρουν οι μαθητές που πρόσκεινται σε εθνικιστικές οργανώσεις και κάνουν λόγο για αγώνα που δίνουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.


«Θέλουμε να παρακινήσουμε τη νεολαία και να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές και σχολεία ότι είναι σημαντικό πρόβλημα. Στηρίζουμε και επαινούμε τους μαθητές αγωνιστές του 1ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στον αγώνα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. ΝΥΝ ΥΠΈΡ ΠΆΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ».


Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/136473/Katalipsi-me-ethnikistiko-minuma-se-EPAL-tis-Thessalonikis?fbclid=IwAR3VsAajTfG8dYpAq5Oiu7SwbIx4t2Bde8OCgptrGMgOHUZnmgFeyJQZycA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.