18.11.18

Γ. Λαγός: Ευτυχώς... πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου

"Ευτυχώς οι Έλληνες πολίτες φέρονται διαφορετικά και είμαστε στη ευχάριστη θέση να μαθαίνουμε ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία φέτος δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι, σε αυτό το γλέντι που γίνεται, στην προπαγάνδα όπου βάζουν τα νέα παιδιά να μαθαίνουν με το έτσι θέλω ότι υπήρχαν νεκροί, ενώ δεν υπήρχαν".

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός , ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και προέτρεψε τους Βουλευτές που υποστηρίζουν το αντίθετο να αναφέρουν ονόματα νεκρών
Χρ. Μαντάς: Νομίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να παίρνει θέση απέναντι σε αυτά –πώς να τα χαρακτηρίσω- που εκστομίζονται από του Βήματος της Βουλής, ειδικότερα σε αυτές τις στιγμές που γιορτάζουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ήδη βρισκόμαστε στην έναρξη του τριημέρου εορτασμού αυτής της εξέγερσης. Δεν μπορεί να λέγονται από του Βήματος της Ελληνικής Βουλής όχι μόνο ιστορικές ανακρίβειες, αλλά ουσιαστικά να ακούμε να αναπαράγεται εδώ μέσα η φωνή της χούντας, γιατί αυτοί οι ισχυρισμοί είναι οι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας. Αυτό ήθελα να πω.

Γ. Καρράς:   Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία, διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα στην Αίθουσα!
Έχω ζήσει το Πολυτεχνείο. Θεωρώ ότι προσβάλλομαι και προσωπικά, όταν ακούω τέτοιες θέσεις. Θεωρώ ότι είναι προσωπική προσβολή. Ήμουν εγώ φοιτητής το 1973. Ζούσα εκεί πέρα, ήξερα την περιοχή, ήξερα τι συνέβαινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.