20.11.18

25 Νοεμβρίου 2018: Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη κατά της βίας των γυναικών

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα του Ανοιχτού Συντονισμού για την πορεία το Σάββατο 24 Νοέμβρη, 12 το μεσημέρι από Καπνικαρέα. 

Αυτή τη μέρα, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, σε όλες της τις μορφές.  Στην Ελλάδα, οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, οι άνεργες, οι φτωχές εργαζόμενες, τα θύματα trafficking, οι απολυμένες έγκυες, οι γυναίκες ΑμεΑ και τα λοατκι@+ υποκείμενα, βιώνουμε καθημερινά τις πολλαπλές όψεις της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας. 


Πιάνοντας το νήμα των εγχώριων αλλά και διεθνών αγώνων σας καλούμε το Σάββατο 24/11 ώρα 12 το μεσημέρι, στην Καπνικαρέα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία, διατυμπανίζοντας το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα και το δικαίωμά μας στη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Φέτος, ανάμεσα στα χιλιάδες περιστατικά, επιλέγουμε να αναδείξουμε αυτή τη μέρα - ορόσημο, τέσσερεις εμβληματικές περιπτώσεις έμφυλης βίας, που συμπυκνώνουν την εικόνα της πατριαρχικής βίας, που ασκείται καθημερινά στα σώματα μας: 
- την τριπλή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους από σύζυγο – κακοποιητή, μπάτσο, που χρησιμοποίησε μάλιστα το υπερεσιακό του όπλο
- τη δολοφονία του γκέι ακτιβιστή και οροθετικού Ζακ/Zachie Oh από μάτσο ιδιοκτήτες και αστυνομικούς
- την τριπλή δολοφονία προσφυγισσών στον Έβρο 
- τη μη δικαίωση των θυμάτων trafficking στην πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστές αλυσίδα φούρνων. 

Σας καλούμε όλες και όλους εκεί! 
Η πατριαρχία καθημερινά μας δολοφονεί 
Σε κάθε μορφή έμφυλης βίας, θα μας βρείτε απέναντι 

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 24Ν 2018 


https://www.facebook.com/events/774918862849805/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.