24.10.18

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη με Manu Chao και πολλή μουσική


Το ραντεβού είχε κανονιστεί από την Τρίτη. Μία «βουβή» διαμαρτυρία για την προσαγωγή της μουσικού του δρόμου Μαίρης Στεφάνου την Κυριακή με αφορμή το νόμο περί... επαιτείας. Η συγκέντρωση, όμως εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό μουσικό πάρτι στέλνοντας μηνύματα στις αρχές της πόλης.



Παρών στο μουσικό αυτό ραντεβού και ο διάσημος καλλιτέχνης Manu Chao, ο οποίος είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.


βίντεο: dailythess.gr

Εκατοντάδες άτομα, μουσικοί και μη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στην πλατεία Αριστοτέλους για να στηρίξουν τους μουσικούς του δρόμου.


βίντεο: dailythess.gr

Η διαμαρτυρία προκλήθηκε μετά από την προσαγωγή της Μαίρης Στεφάνου, μουσικού του δρόμου, η οποία προσήχθη από την Αστυνομία την Κυριακή με βάση τον νόμο περί επαιτείας.

Όπως δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να μην παίξει ξανά στο ίδιο σημείο, αλλά εκείνη αρνήθηκε αντιτίνοντας πως δεν υπάρχει κατηγορία εναντίον της για να πάρει την απάντηση ότι το ίδιο θα γίνεται μέχρι να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα.

Το γεγονός κατήγγειλε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης χαρακτηρίζοντας «μεταξικό» και «ανάλγητο» το νόμο και τονίζοντας την ανάγκη να εκλείψει από τη χώρα, γιατί ταλανίζει νέους και παλαίμαχους μουσικούς, που εκφράζονται ή επιβιώνουν στον δρόμο.

«Δεν της αρμόζει της Θεσσαλονίκης και της ιστορίας της, αυτό το "κυνήγι των μαγισσών", φτάνει αυτή η ιστορία, αυτός ο νόμος πρέπει να γκρεμιστεί πάραυτα» πρόσθεσε ο τραγουδοποιός σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Νίκου Παρασκευόπουλου προωθήθηκε τροπολογία που αφορά στην αποποινικοποίηση του εγκλήματος της επαιτείας, το οποίο προβλέπεται ως πταίσμα στο άρθρο 407 του Ποινικού Κώδικα.


http://www.efsyn.gr/efsyn-city/diamartyria-sti-thessaloniki-me-manu-chao-kai-polli-moysiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.