31.10.18

Ακροδεξιοί με στολές παραλλαγής «άνοιξαν» τη μαθητική παρέλαση στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης [Βίντεο]

Μια καταγγελία πολίτη μέσω των κοινωνικών δικτύων έφερε στην επιφάνεια την νοσηρή «ιδέα» να παρελάσει την 28η Οκτωβρίου, μαζί με τα σχολεία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, μια ακροδεξιά, ρατσιστική ομάδα, ντυμένη με στολές παραλλαγής, η οποία εμφανίζεται με το απίθανο τίτλο… «Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. - Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας».

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Την παρέλαση μαθητών και φορέων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης άνοιξε ένα περίεργο συνονθύλευμα ένστολων, προσκεκλημένων της διοίκησης του Δήμου μας, φωνάζοντας συνθήματα για τα ΟΥΚ και τη Μακεδονία, οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα με τον απίθανο τίτλο Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. - Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας!

Η ομάδα αυτή δεν είναι μια ακόμη ένωση εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων, μολονότι πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τον διαχρονικό ρόλο αυτών των ενώσεων. Το VICE είχε ασχοληθεί με την ομάδα στο παρελθόν, όταν είχε προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος. Στο ρεπορτάζ ακούγεται ο επικεφαλής της ομάδας να αποκαλεί μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες πολιτικό άσυλο συλλήβδην "λαθροπιθήκια", να απειλεί κάθε εξωτερικό και "εσωτερικό εχθρό" (ανάμεσά τους και την κυβέρνηση) και να κυκλοφορεί στον περιφραγμένο χώρο με γερμανικούς ποιμενικούς και φρουρά ένστολων παραστρατιωτικών. Στο ίδιο ρεπορτάζ , παρακολουθούμε μία από τις στρατιωτικού τύπου ασκήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στου Παπάγου (δηλαδή δίπλα στο Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας). Ντυμένοι με στρατιωτικές παραλλαγές, κραδαίνοντας ομοιώματα όπλων και υπό τις οδηγίες του επικεφαλής της ομάδας, τους βλέπουμε να επεμβαίνουν στο κτίριο που δέχεται επίθεση από μουσουλμάνους τρομοκράτες, όπως λέει το σενάριο της άσκησης που εκτελούν. Όλα αυτά κάτω από τη μύτη των αρχών, σ' ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας και φυσικά χωρίς κανείς εισαγγελέας να ασχοληθεί με την καραμπινάτη αντιποίηση αρχής· εκτός κι αν η εξουδετέρωση τρομοκρατών είναι υπόθεση ιδιωτών και δεν το ξέραμε.

Φαίνεται πάντως ότι η ομάδα απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στον "χώρο" αφού της ανατέθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, η περιφρούρηση του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία...

Αυτή την ομάδα λοιπόν κάλεσε η διοίκηση του Δήμου μας να παρελάσει. Ας τους θέσω μερικά ερωτήματα:

1. Σε μια παρέλαση στην οποία δεν άκουσα καμιά αναφορά στις αγριότητες των κατοχικών δυνάμεων, καμιά αναφορά στην Εθνική Αντίσταση, καμιά αναφορά στον αντιφασιστικό αγώνα των Ελλήνων σε πόλεις και βουνά (αλλά περίσσεψε το "Μακεδονία ξακουστή"), μήπως η παρέλαση της συγκεκριμένης ομάδας περιέχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα που πρέπει να "αποκωδικοποιήσουμε"; Γιατί εδώ δεν έχουμε απλώς ψάρεμα "στα θολά νερά του εθνικιστικού χώρου", αλλά πρόκληση για κάθε δημοκράτη και σκεπτόμενο πολίτη.

2. Σας φαίνεται καλή ιδέα σε μια πόλη που (καλώς) φιλοξενεί Γυμνάσιο και Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, να καλείτε ακραία ισλαμοφοβικά στοιχεία; Σας φαίνεται καλή ιδέα σε μια πόλη που φέρει στο γενετικό της υλικό το προσφυγικό στοιχείο, να καλείτε αυτούς που αποκαλούν τους πρόσφυγες "λαθροπιθήκια";

3. Σε μια πόλη στην οποία ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται κρούσματα νεανικής βίας αλλά και δυσανεξίας (το λέω ευγενικά) στη διαφορετικότητα, σας φαίνεται καλή ιδέα η νομιμοποίηση της δίωξης του διαφορετικού; Αν αύριο έχουμε ένα ακόμα θύμα, θα φταίνε όσοι αντιδρούν στην τοποθέτηση καμερών;

Δεν περιμένω απαντήσεις. Είμαι, όμως, εμβρόντητος από την αδιαφορία με την οποία έχει αντιμετωπιστεί -μέχρι στιγμής- το περιστατικό από την τοπική κοινωνία. Αδιαφορία, έλλειψη ενημέρωσης, μιθριδατισμός; Ο καιρός θα δείξει.

Σε μια εποχή όμως, που το αυγό του φιδιού έχει πλέον σπάσει και οι λογής Μπολσονάρο, Σαλβίνι, Κουρτς έχουν απλώσει τη σκιά τους, επιλογή υπάρχει μόνο μία: Ή με αυτούς ή εναντίον τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και μέσα από αναρτήσεις στο Facebook, τις οποίες δημοσιεύει το Documento. Η ίδια η ομάδα ευχαριστεί την δημοτική αρχή για την συμμετοχή στην παρέλαση, ενώ, αναφορές από στελέχη της δημοτικής αρχής και την παράταξη του δημάρχου υπερασπίζονται την επιλογή.





Η παράταξη του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, τους υπερασπίζεται ξεκάθαρα:

«Φέτος για πρώτη φορά στον δήμο μας, έφεδροι καταδρομείς και ΟΥΚάδες παρέλασαν περήφανα σηκώνοντας ψηλά την Ελληνική σημαία αποδίδοντας τιμές στους πεσόντες του Ελληνο-Αλβανικού μετώπου.

Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σε περίπτωση εχθρικής εισβολής θα είναι από τους πρώτους που θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε να υπερασπιστούν την πατρίδα μας.

Η ομάδα των Εφέδρων που τίμησαν την πόλη μας με την παρουσία τους, καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδίως όταν τραγούδησαν περήφανα το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Αυτό βέβαια ενόχλησε κάποιους εθνομηδενιστές της πόλης μας οι οποίοι είναι λάτρεις των Σκοπιανών, και ονειρευόντουσαν το αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει ένα γιγάντιο Ηot – Spot παράνομων μεταναστών όπως αυτό της Μόριας, στην Λέσβο.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ονειρεύονται έναν νέο εμφύλιο και θέλουν τον λαό διχασμένο, αφού έτσι επιβιώνουν οι ίδιοι ως κενά ερμάρια. Τους ενοχλεί και η Ελληνική Σημαία βρίζοντας τον Δήμαρχο με ψεύτικα προφίλ, ότι έγινε, λένε και “φασίστας,” επειδή έντυσε με την γαλανόλευκη σημαία το δημαρχείο.

Εσείς να βάζετε την Ημισέληνο όταν έρθετε στα πράγματα που ευτυχώς θα αργήσει πολύ η μέρα αυτή για το καλό του τόπου μας.

Η πόλη μας όμως τους έχει γυρίσει την πλάτη, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι πάντα το φως νικάει πάντα το σκοτάδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.