2.10.18

Προκλητική επανεμφάνιση των υπόδικων χρυσαυγιτών στους δρόμους της Αθήνας


Λίγο πριν η δίκη του ναζιστικού μορφώματος περάσει στη φάση των απολογιών των κατηγορούμενων για την εγκληματική οργάνωση, υπόδικοι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν μοτοπορεία το απόγευμα της Δευτέρας, διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας. Με τους υπόδικους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Παναγιώτη Γερμενή στην κεφαλή της πορείας και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, περίπου 20 μοτοσυκλέτες βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο και του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν εθνικιστικά και χρυσαυγίτικα συνθήματα.

Το κάλεσμα που απηύθυνε η «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» μέσα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ήταν για τις 17.15 το απόγευμα, στην «είσοδο της πόλης του Δήμου Αθηναίων», στην συμβολή των Λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη. Από τη Μεσογείων όπου βρίσκονται τα γραφεία τους και συνοδεία μίας κλούβας και μηχανών της αστυνομίας, η χρυσαυγίτικη πορεία ακολούθησε τη διαδρομή της οδού Πειραιώς μέχρι έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, όπου σταμάτησαν και φώναξαν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων.

Έπειτα κινήθηκαν προς την Καλλιθέα, και μέσω της Θησέως πέρασαν έξω από τα γραφεία της Νέας δημοκρατία στο Μοσχάτο, όπου φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών και για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» και κατά των πολιτικών, Λίγα λεπτά αργότερα, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα και πετώντας τρικάκια. Αντίστοιχη «παρέλαση» έκαναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες στην ιστοσελίδα τους, διακρίνονται οι υπόδικοι βουλευτές Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Παναγιώτης Γερμενής και τον Ηλία Κασιδιάρη, με μουσική υπόκρουση εμβατηρίων σε μια πορεία που αριθμούσε περί τα 20-25 δικάβαλα δίκυκλα.

Στη δημοσίευσή τους μάλιστα, κάνουν λόγο για μια μοτοπορεία που «συντάραξε τους δρόμους της Αθήνας», καθώς και πως έτυχε «θερμής υποδοχής από τους περαστικούς, οι οποίοι χειροκροτούσαν και επικροτούσαν με κορναρίσματα το σύνθημα: “Η Μακεδονία είναι ελληνική”».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.