18.10.18

Έρχονται μόνο νύχτα: φασίστες βρώμισαν σχολείο στη ΘεσσαλονίκηΕνώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα περισσότερα σχολεία να έχουν ανοίξει τις πόρτες τους αγκαλιάζοντας τα προσφυγόπουλα, το 7ο ΓΕΛ της Θεσσαλονίκης στην Άνω Πόλη βρέθηκε στο στόχαστρο ακροδεξιών ομάδων.


Συγκεκριμένα την Κυριακή 14/10, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης μπήκαν στο παραπάνω σχολείο σπάζοντας την περίφραξη και το βρωμίσαν με φυλλάδια και συνθήματα σε τοίχους φασιστικού – εθνικιστικού περιεχομένου, αφού πρώτα έσβησαν ζωγραφιές και γκράφιτι των μαθητών με αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Θεωρούμε την επίθεση στο συγκεκριμένο σχολείο στοχευμένη εξαιτίας της έντονης αντιφασιστικής δράσης των μαθητών του, αλλά και λόγω των προσφύγων που συνυπάρχουν εκεί αρμονικά με τους ντόπιους μαθητές. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα με την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο και αυτό φαίνεται ενόχλησε τους φασίστες της περιοχής.Τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές έχουν σαν μοναδικό στόχο την προώθηση των σάπιων αντιλήψεων του εθνικισμού και του νεοφασισμού. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους προοδευτικούς μαθητές. Δεν θα τους περάσει όμως. 


*** 

Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα μείνουμε άπραγοι και δεν θα αφήσουμε κανένα μαθητή ντόπιο, πρόσφυγα ή μετανάστη μόνο απέναντι τους. Ήδη ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού της βρωμιάς που άφησαν οι φασίστες με αποκατάσταση των ζημιών και σβήσιμο των νεοναζιστικών συνθημάτων. Χρέος του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε προοδευτικού ανθρώπου, είναι να σταθούν αλληλέγγυοι στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την ακροδεξιά υστερία. Γιατί η Παιδεία που θέλουμε και τα σχολεία που διεκδικούμε είναι δημόσια, δωρεάν και ανοιχτά σε όλους, απαλλαγμένα από το μίσος σε οτιδήποτε διαφορετικό. Θέλουμε οι μαθητές, εκτός από τις γνώσεις που λαμβάνουν, να βγαίνουν στην κοινωνία σαν άνθρωποι με ελεύθερη κριτική σκέψη, που στόχος τους θα είναι να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο και όχι να τον γυρίσουν δεκαετίες πίσω.


http://net.xekinima.org/erxontai-mono-nuxta-fasistes-vromisan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.