18.10.18

Τζήμερος, Βελόπουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας; Κανένα βήμα, καμία ανοχή στη ρητορική μίσους και τον ρατσιστικό οχετό!

Μας έστειλε η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου και αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση τους ενάντια στην χρήση του χώρου του Επιμελητηρίου της πόλης για την εκδηλώσεις Τζήμερου και Βελόπουλου.

Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στη χρησιμοποίηση του χώρου του Επιμελητηρίου για τις εκδηλώσεις των Θάνου Τζήμερου και Κυριάκου Βελόπουλου στις 18/10 και 19/10 αντίστοιχα.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου με ποια λογική και ποια κίνητρα αποφάσισε να δίνει βήμα σε ακροδεξιούς παράγοντες, σαν τους Τζήμερο και Βελόπουλο.

Ο πρώτος ήταν αυτός που είχε επιτεθεί με γροθιές σε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ ( https://www.vice.com/gr/article/d7adnj/o-8anos-tzhmeros-xtyphse-perifereiakh-symboylo-toy-kke ), είχε χαρακτηρίσει επανειλημμένα το Ισλάμ «καρκίνο» (πχ «Να σοβαρευτούν οι Ευρωπαίοι και να αντιμετωπίσουν το Ισλάμ, ως αυτό που είναι: ο καρκίνος της ανθρωπότητας», από ανάρτησή του στο facebook στις 9/6) και είχε χαρακτηρίσει τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα «φασίστα», ξεπλένοντας στην ουσία τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του («Ο Φύσσας ήταν ένας φασίστας, ίδιος και απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτοί κρατούσαν το μαχαίρι», από ανάρτησή του στο facebook το 2015).

Ο δεύτερος τάζει δισεκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες από υδρογονάνθρακες, μια περίοδο διατεινόταν πως είχε στα χέρια του (και πουλούσε!) ιδιόγραφες επιστολές του Ιησού Χριστού ( https://www.youtube.com/watch?v=KmsW9ljLdO0 ), ενώ σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του Μακεδονικού και καλλιέργειας του μίσους για τη γειτονική χώρα, ισχυριζόταν πως η σημαία της εξέγερσης του Ίλιντεν -εξέγερση καθοριστική για την ταυτοτική συγκρότηση του μακεδονικού έθνους- έγραφε «Πιστόλι και μαχαίρι στους Έλληνες» (γράφει «слобода или смрт» που σημαίνει «Ελευθερία ή Θάνατος», βλ. http://www.factchecker.gr/index.php/2018/05/22/velopoulos-ilinden-flag-inscription-blunder/ ).

Επιλέγει λοιπόν το Επιμελητήριο, που εκφράζει τον εμπορικό κόσμο της Κορινθίας να συνταχθεί με μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές; Από πότε του ανέθεσαν τέτοιο πολιτικό καθήκον τα μέλη του; Από πού πήρε τέτοια έγκριση να πριμοδοτεί συνομωσιολόγους και εθνικιστές πολιτικάντηδες;

Καλούμε τους πολίτες της πόλης μας σε εγρήγορση απέναντι στον ξενοφοβικό, μισαλλόδοξο και φασιστικό λόγο.

Καλούμε το Επιμελητήριο και τη διοίκησή του να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι σε όσους τους εξέλεξαν ως εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και όχι ως πριμοδότες της Ακροδεξιάς και του ρατσιστικού μίσους, και να προχωρήσουν έστω και τώρα στην ακύρωση των προγραμματισμένων ομιλιών.



Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.