23.10.18

Θεσ/νίκη: Προσαγωγή μιας μουσικού του δρόμου για επαιτεία! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 24/10

Tου Γιάννου Νικολάου
Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Σύμφωνα με το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) και την δημόσια καταγγελία του μουσικού Δημήτρη Ζερβουδάκη, την Κυριακή 21/10 το βράδυ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή μιας μουσικού του δρόμου, με την κατηγορία της επαιτείας. Ο ΣΜΒΕ καλεί την Τετάρτη 24/10 στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Α.Τ. στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους «Άηχη μουσική διαμαρτυρία» (δείτε το fb event εδώ) για συμπαράσταση στη μουσικό και για να καταγγείλει τις απαράδεκτες πρακτικές συλλήψεων.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης και το παραλιακό μέτωπο, πολύ συχνά γίνονται στέκια μουσικών του δρόμου, οι οποίοι ασκούν την τέχνη της μουσικής. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, άλλοι έχουν γίνει ευρέως γνωστοί με αυτόν τον τρόπο ενώ παράλληλα βγάζουν κι ένα χαρτζιλίκι σε μια δύσκολη εποχή. Ο μέσος κάτοικος ή επισκέπτης/τρια θα συμφωνήσει ότι δίνουν ένα όμορφο χρώμα στην πόλη, μια και η μουσική βάζει μια ευχάριστη πινελιά μέσα στο γενικά αφιλόξενο για τους πολίτες κέντρο με τα τσιμέντα και τα αυτοκίνητα.

Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται καλλιτέχνες με την κατηγορία της επαιτείας, ή όπως είχε προκύψει και πριν 2 χρόνια, το Δεκέμβρη του ’16, με κατηγορίες για μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ, ή κατάληψης 2-3 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου.

Αναρωτιόμαστε αν η αστυνομία δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να κυνηγάει μουσικούς και καστανάδες, την στιγμή που οι γραβατωμένοι εγκληματίες που έχουν καταστρέψει την ζωή των λαϊκών στρωμάτων κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Αρκετοί/ες μπορεί να θέλουν να γελάσουν με τα παραπάνω, άλλοι να κλάψουν, πάντως όσοι και όσες έχουμε τη δυνατότητα αξίζει να στηρίξουμε την αυριανή διαμαρτυρία των μουσικών.Ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος (Σ.Μ.Β.Ε)


Άηχη μουσική διαμαρτυρία

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (Σ.Μ.Β.Ε) διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24/10/ 2018 στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους (απέναντι από το Α.Τ. Λευκού Πύργου).

Αφορμή η σύλληψη, προσαγωγή και μήνυση για ΕΠΑΙΤΕΙΑ μουσικού που ασκούσε την τέχνη του στον δρόμο.

Καλούνται ΟΛΟΙ οι μουσικοί, με τα όργανά τους στην ΣΙΩΠΗΡΗ ειρηνική μας διαμαρτυρία.

Όχι στην απαγόρευση

Η μουσική στον δρόμο δεν είναι επαιτεία

Σ.Μ.Β.Ε 22/10/ 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.