29.10.18

Για την αντισημιτική δολοφονική επίθεση με 11 νεκρούς σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της «Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής», αδερφής οργάνωσης του Ξεκινήματος στις ΗΠΑ, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Πίτσμπουργκ. Χτες 27/10 ο δράστης Robert Bowers, που φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι εξέφραζε ακροδεξιές απόψεις στα social media, μπήκε στη συναγωγή Tree of Life την ώρα της λειτουργίας και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 11 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 6. Οι αντισημιτικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 60% μέσα στο 2017 στις ΗΠΑ, ως επακόλουθο της ανόδου της ακροδεξιάς βίας. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής του Πίτσμπουργκ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τα θύματα, τις οικογένειες τους και με την εβραϊκή κοινότητα μετά την αποτρόπαια σημερινή δολοφονική επίθεση στην συναγωγή Tree of Life.
Η συνέχιση τέτοιων φρικαλεοτήτων έχει την ρίζα της στον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και την θεωρία της ανωτερότητας της λευκής φυλής που ενισχύθηκαν από τη μισαλλοδοξία που διασπείρουν στην κοινωνία ο Τράμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι. Μόνο τον περασμένο μήνα η δεξιά πολιτική της κυβέρνησης έχει στραφεί ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών, των τράνς ανθρώπων, των εργατών και των φτωχών. Αυτές οι επιθέσεις εναντίων των εργαζομένων και κάθε καταπιεσμένου έχουν ενισχύσει την ακροδεξιά και τους υποστηρικτές της, όπως είδαμε και πριν λίγο καιρό στο Σάρλοτσβιλ.
Aνάρτηση του δράση με φωτογραφία ενός φούρνου και τη φράση «Να κάνουμε φούρνους με βαθμούς 1488 φάρεναϊτ ξανά» παίζοντας με το σύνθημα του Τράμπ «να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά»
Για δεκαετίες, η αστική τάξη των ΗΠΑ καλλιεργούσε ιδεολογίες του μίσους που σκοπό έχουν να μας διαιρέσουν και να στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο. Καθώς η κοινωνία οδηγείται σε πόλωση εν μέσω της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε αυτές τις ιδέες και να χτίσουμε μαζικά κινήματα των εργαζομένων και των καταπιεσμένων. Πρέπει να χτίσουμε την ενότητα στο δρόμο, στις εργασιακούς μας χώρους, σε σχολεία και σχολές και να παλέψουμε ενάντια στον ρατσισμό, στον σεξισμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό.
Μαζί πρέπει να χτίσουμε έναν νέο κόσμο, για να απαλλαγούμε επιτέλους από αυτά τα φριχτά απομεινάρια του παρελθόντος.

Πηγη:http://net.xekinima.org/gia-tin-antisimitiki-dologoniki-epith/?fbclid=IwAR0wmMHy0XjChbVkxuRS2DVtIdRblDuYQ8IyS4OU3hoVKZOq5uL0ILSPjz4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.