3.7.18

Ο Αμερικανός Φασίστας που Δηλώνει πως Τελείωσε με την Πολιτική και Πλέον Βλέπει «Handmaid’s Tale»

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Matthew Heimbach είχε την αμφιλεγόμενη διάκριση να είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηγέτες του αμερικανικού κινήματος λευκού εθνικισμού. Ίδρυσε το ρατσιστικό κόμμα Traditionalist Worker Party, χαρακτηρίστηκε « μικρός Φύρερ» από το Southern Poverty Law Center και διαδήλωσε στο Σάρλοτσβιλ. Επίσης, ήταν αυτός που ομολόγησε στην κάμερα πως είχε επαφές και με την Χρυσή Αυγή, αλλά και με άλλες ναζιστικές ευρωπαϊκές οργανώσεις.
Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, φέτος δεν θα διαδηλώσει στην Ουάσινγκτον παρέα με άτομα που θα φοράνε πόλο μπλουζάκια και θα κρατάνε πυρσούς, στην επέτειο του «Unite the Right». Για την ακρίβεια, δήλωσε στο Talking Points Memo ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει τελείως την πολιτική.

«Δεν θα μπορούσα να τα πάω χειρότερα με το αρχικό μου σχέδιο, γι’ αυτό τα παρατάω», είπε στο TPM, τονίζοντας με ανακούφιση για όλους ότι: «τελείωσα διά παντός με την πολιτική».

Το πράγμα ξεκίνησε να χαλάει για τον Heimbach τον Μάρτιο, όταν έμπλεξε σε έναν τσακωμό σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα με τον επίσης ηγέτη του κόμματος και πεθερό του, Matthew Parrott και τις γυναίκες τους. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση του Traditionalist Workers Party και στη σύλληψη του Heimbach. Αποδείχθηκε ότι είχε παραβιάσει την αναστολή του, η οποία ίσχυε από τότε που έσπρωξε έναν διαδηλωτή του κινήματος Black Lives Matter, σε μια πορεία κατά του Trump. Τώρα, έχοντας περάσει 38 μέρες στη φυλακή, φαίνεται ότι αποφάσισε να αναθεωρήσει όλη του τη ζωή.

«Απέτυχα οριστικά στην αρχική μου αποστολή, που ήταν να γίνω η φωνή της εργατικής τάξης των λευκών και κατέληξα να γίνω το πιο ταπεινωτικό white trash θεάματος της χρονιάς», δήλωσε.

Τι κάνει, λοιπόν, ένας λευκός εθνικιστής, όταν χάνει την οικογένειά του και την κινητήρια δύναμη της ζωής του ταυτόχρονα; Σύμφωνα με όσα είπε στο TPM, η καθημερινότητα του «μικρού Φύρερ» περιλαμβάνει πολλή τηλεόραση. Όταν του τηλεφώνησαν, είπε ότι ήταν απασχολημένος, έβλεπε τη δεύτερη σεζόν του Handmaid’s Tale. Μπορεί και να τρόλαρε, αλλά πάντως αντικατοπτρίζει αυτά που είπε στο SPLC νωρίτερα μες στην εβδομάδα, λέγοντας ότι άκουσε επίσης ότι «το Orange Is the New Black είναι πολύ καλό» .

«Επικεντρώνομαι απλώς στις ευθύνες και στα καθήκοντά μου», είπε ο Heimbach στο TPM. «Στην οικογένειά μου και τον Θεό».

https://www.vice.com/gr/article/vbqwnm/o-amerikanos-fasistas-poy-dhlwnei-pws-teleiwse-me-thn-politikh-kai-pleon-blepei-handmaids-tale



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.