6.5.18

«Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται για τις ιδέες της» - Πορεία ενάντια στις εξορύξεις (Φωτογραφίες)

“Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται για τις ιδέες της” φώναξαν εκατοντάδες πολίτες  στην πορεία αλληλεγγύης των διωκόμενων αγωνιστών του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη.Οι διαδηλωτές ζήτησαν την απαλλαγή των διωκόμενων ενόψει της δίκης για την υπόθεση Λάκκος Καρατζά που ξεκινά στις 10 Μάη ενώ παράλληλα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Τ. Θεοφίλου ενόψει της νεάς του δίκης στις 11 Μαϊου. Να σημειωθεί ότι οι 26 κάτοικοι που οδηγούνται σε δίκη την Πέμπτη βαρύνονται με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ άλλων για σύσταση συμμορίας. Η υπόθεση αφορά μια μαζική διαδήλωση στις 12 Μαϊου του 2013, την στιγμή που η εταιρεία πραγματοποιούσε παράνομες εργασίες στο βουνό, αντιμετωπίστηκε με καταστολή και ήταν η αφορμή για την δημιουργία μιας δικογραφίας 4.700 σελίδων, εμβληματικής για το πως το κράτος έστησε μια βιομηχανία διώξεων για να βαφτίσει το κίνημα της Χαλκιδικής εγκληματική οργάνωση.
"Η εξόρυξη φέρνει θάνατο", "Καμία δίωξη, καμία εξόρυξη", "Αγώνας για την Γη και Ελευθερία" ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην πορεία και συνοδεύονταν από πλακάτ με εικόνες καταστροφής από το βουνό Κάκαβος στις Σκουριές. 
Η πορεία γίνεται ένα μήνα μετά το αποτέλεσμα της διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει το Δημόσιο για να διαπιστωθεί αν παραβιάζεται η σύμβαση της εταιρείας με το Δημόσιο. Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι το απότελεσμα της “στημένης διαιτησίας μεταξύ Δημοσίου και εταιρείας, αν και δεν επιλύει το νομικό πρόβλημα της εταιρείας θα χρησιμοποιήθεί ως άλλοθι για την έκδοση αδειών και την δημιουργία τετελεσμένων στις Σκουριές".Γράφει: Σταυρούλα Πουλημένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.