7.5.18

Έφηβη, τρίτο θύμα βιασμού στην Ινδία

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μία Ινδή έφηβη, την οποία βίασαν και στη συνέχεια της έριξαν βενζίνη για να την πυρπολήσουν. 

«Το κορίτσι έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 70% του σώματός της», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Πακούρ στο κρατίδιο Τζαρχάντ.
Το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης, δήλωσε ο αναπληρωτής επιθεωρητής, προσθέτοντας ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί.
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό βιασμού, που σημειώθηκε μέσα σε λίγες μέρες, παρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών. Την Παρασκευή, οπότε υπήρξε μια ανάλογη επίθεση σε άλλη περιοχή του ίδιου κρατιδίου, η οποία προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.
Στην περιοχή Τσάτρα του κρατιδίου Τζαρχάντ μια 17χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ο δράστης που της επιτέθηκε αφού τη βίασε, της έβαλε φωτιά για να την κάψει ζωντανή.
Επίσης, κρατούνται 14 άνδρες και μία γυναίκα. Εκτός των δύο υπόπτων που φέρονται να απήγαγαν και να βίασαν το κορίτσι την Πέμπτη, ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος άλλων 18 ανθρώπων. 
Μεταξύ αυτών βρίσκονται πρόσωπα που κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του θύματος και μέλη του τοπικού συμβουλίου που κατηγορούνται ότι δεν κατήγγειλαν τον βιασμό στην αστυνομία.
Στο γειτονικό κρατίδιο Οντίσα, η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους, μεταξύ αυτών έναν έφηβο για τον ομαδικό βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού την Παρασκευή στην περιοχή Σαμπαλπούρ.
«Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση από έναν άνθρωπο και κατόπιν από άλλους τέσσερις σε διαφορετικές περιοχές» είπε στο Reuters επιθεωρητής της αστυνομίας. Ο έκτος ύποπτος κατηγορείται ότι κρατούσε ακινητοποιημένο το θύμα, ενώ οι υπόλοιποι το βίαζαν.
Χθες εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς μιας γυναίκας, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στις 21 Απριλίου στα νότια της χώρας, τίμησαν τη μνήμη της,
Η 33χρονη γυναίκα, η οποία έλαβε παραδοσιακή αγιουρβεδική θεραπεία κατάθλιψης στην πολιτεία της Κεράλα, εξαφανίστηκε στα μέσα Μαρτίου. Το άσχημα αποσυντιθέμενο σώμα της βρέθηκε στις 21 Απριλίου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άνδρες παρέσυραν την 33χρονη κοντά σε μια δημοφιλή παραλία, την βίασαν κι όταν αντιστάθηκε, τη σκότωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.