7.5.18

Χριστιανικά σωματεία ζητούν την κατάργηση των αμβλώσεων

Με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω!», αρκετούς παπάδες στο πάνελ των ομιλητών, τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Παναγιώταρο μεταξύ του κοινού που την παρακολούθησε, θρησκευτικά σωματεία πραγματοποίησαν ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο ζητώντας την απαγόρευση των αμβλώσεων στη χώρα μας, και μάλιστα ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Vice, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ημερίδα υπέρ της κατάργησης των εκτρώσεων, την οποία διοργάνωσαν τα «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών» με τη συμμετοχή παπάδων, γιατρών καθώς και ενός δικηγόρου που είχε εναντιωθεί και στο νέο βιβλίο των θρησκευτικών, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου.


Κατά το δημοσίευμα, στην εκδήλωση κατατέθηκαν απόψεις που θέλουν την έκτρωση να θεωρείται δολοφονία, όπως και η εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ ομιλητές κατηγόρησαν το υπουργείο Παιδείας πως αντί να καταργήσει τις πενθήμερες εκδρομές στο Λύκειο «από τις οποίες επιστρέφουν έγγυες πολλές κοπέλες», πραγματοποιεί εκδρομές και στο Γυμνάσιο.
Μάλιστα, οι ομιλητές συνέδεσαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με την κατάργηση του «γενοκτόνου νόμου των εκτρώσεων», καλώντας στην απαγόρευση των εκτρώσεων την ημέρα της επετείου της Άλωσης, στις 29 Μαΐου 1453.

Σημειώνεται πως στην Κύπρο, μόλις εφέτος νομιμοποιήθηκαν οι εκτρώσεις μέχρι τη 12η εβδομάδα κύησης, ενώ οι κινητοποιήσεις φεμινιστικών κινημάτων κατάφεραν να αφήσουν στα χαρτιά τους σχεδιασμούς του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, που προέβλεπε την απαγόρευση των αμβλώσεων, εκτός εάν η εγκυμοσύνη είναι αποδεδειγμένα αποτέλεσμα βιασμού. Υπενθυμίζεται πως στη Μάλτα και την Ιρλανδία οι εκτρώσεις παραμένουν παράνομες, ενώ στη δεύτερη αναμένεται να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το θέμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την ώρα της εκδήλωσης και έξω από το Πολεμικό Μουσείο, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία κατά της εκδήλωσης, με συνθήματα όπως «Η μητρότητα είναι επιθυμία και η έκτρωση δεν είναι αμαρτία», «Η αλληλεγγύη όπλο των γυναικών, πόλεμο στον πόλεμο των πατριαρχών» και κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων σημείωναν «Αφήστε τις γυναίκες να αποφασίσουμε, η μητρότητα είναι επιλογή», «Δεν υπάρχουν αμαρτίες, μόνο επιθυμίες. Ασφαλείς εκτρώσεις για όλες» κι «Εμείς να τα γεννάμε κι εσείς να τα βιάζετε».
Σε κάλεσμά τους πριν την εκδήλωση, οι διαμαρτυρόμενες γυναίκες και άνδρες τόνιζαν:
Καλούμε όλες τις γυναίκες και όλο τον κόσμο που στέκεται αλληλέγγυος στα δικαιώματα μας, να απαντήσουμε στο συντηρητικό και καταπιεστικό τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» λέγοντας:
  • Η μητρότητα είναι επιλογή, όχι υποχρέωση.
  • Απαιτούμε οι εκτρώσεις να είναι προσβάσιμες, δωρεάν και ασφαλείς, χωρίς ιατρικά κριτήρια και να καλύπτονται πλήρως από το Κράτος, για όλες τις γυναίκες.
  • Υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις μορφές αντισύλληψης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.