18.5.18

2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride
To Μάη του 2017 όλες μαζί βγήκαμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και φωνάξαμε κατά μιας "κανονικότητας" που μας έχει επιβληθεί από το σύστημα, φορώντας τα χρώματα μας και αψηφώντας την βροχή. Από τότε ως σήμερα πολλά έχουν συμβεί. Η νομοθεσία για την ταυτότητα φύλου, η ακροδεξιά κινητοποίηση με αφορμή τα συλλαλητήρια, η "δίκη" Αμβρόσιου και τώρα η συζήτηση για την αναδοχή και παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Μέσα στο σκηνικό αυτό εμείς δεν μένουμε αδρανείς. Σας καλούμε να απαντήσουμε μαζί, στο 2ο Αυτοοργανωμένο Pride της Θεσσαλονίκης. 


Η κεντρική μας εκδήλωση με θέμα "Χτυπάνε Έναν, Απαντάμε Όλες: Ενάντια στη Ρητορική Μίσους Εθνικιστών, Σεξιστών, Ρατσιστών" θα γίνει στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστ(ρι)ών την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 20.00 το βράδυ. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από το RADical Pride, το Patras Pride και την Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Θεσσαλονίκης

Το επόμενο πρωί βγαίνουμε στο άγαλμα Βενιζέλου και στήνουμε τα περίπτερά μας. H προσυγκέντρωση για την Πολύχρωμη Πορεία του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 13.30 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party και Drag Show στη Σχολή Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς:
https://www.facebook.com/events/2100339006876611/
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και vegan κουζίνα από το room39 # refugee & homeless support.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.