3.4.18

Η Εβδομάδα της Αγάπης Ξεκίνησε για τον Αμβρόσιο: Καλύτερα το «Φτύστε τους» από το να Είσαι «Θρασύς Τοιούτος»

Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει μπει για τα καλά και ενόψει της κορύφωσης του θρησκευτικού δράματος που θα οδηγήσει στην Ανάσταση του Κυρίου, είναι λογικό να κυριαρχεί ένα κλίμα αγάπης στην κοινωνία. Αγαπάτε αλλήλους, είναι το μήνυμα. Εντελώς εκτός του παραπάνω κλίματος φαίνεται πως βρίσκεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, που λίγες ημέρες μετά την υπέρ του αθωωτική απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, για τις κατηγορίες της υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση των αντιρατσιστικό νόμο και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, επανέρχεται με μία νέα επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, που βρίθει μίσους, ομοφοβίας και ακροδεξιού λόγου.

Στην ανοιχτή επιστολή του, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αποκαλεί τον Σταύρο Κοντονή «προστάτη των Gays» και τον κατηγορεί ότι «μολύνει το τιμημένο Σώμα των Δικαστών». Επιτίθεται και συνολικά στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κόκκινη χούντα», ενώ χαρακτηριστικό είναι το σημείο της επιστολής, όπου ο μητροπολίτης αναρωτιέται με ειρωνία: «Ποιο είναι μεγαλύτερο αδίκημα; Να γράφεις κάπου το “φτύστε τους” ή να επιδεικνύεις με θρασύτητα το ότι είσαι “τοιούτος”;», υπονοώντας πως το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι πολύ χειρότερο από το να υποκινείς κόσμο να φτύνει συμπολίτες του.

Αυτή είναι η δεύτερη ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου. Παρακαλώ, να δεχθήτε τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου! Η δημόσια γενομένη παρέμβασή Σας στο έργο της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης έφερε το ποθητόν σε Σας αποτέλεσμα! Ακυρώθηκε, κατόπιν της δημοσιευθείσης Εφέσεως, η απαλλακτική δι’ ημάς Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, (Δικάσιμος της 15ης Μαρτίου 2018). Δι’ αυτής, επαναλαμβάνω, είχα κηρυχθή ΑΘΩΟΣ των γνωστών κατηγοριών περί ρατσισμού, δημόσιας υποκίνηση βίας, κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος κλπ., κατόπιν Μηνύσεως εννέα (9) Ομοφυλοφίλων!

Εύγε, λοιπόν, και πάλιν εύγε! Πλήν όμως

1. Εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των Gays!

2. Διά των παρανόμων επεμβάσεών Σας μολύνετε το τιμημένο Σώμα των Δικαστών!

3. Εάν είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ πρέπει να ζητήσετε και την Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο Υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος! Εκείνος εβαρύνετο με μια πιό βαρειά κατηγορία! Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον γνωστό κ. Πάχτα, είπε προς τους οπαδούς του, καί μάλιστα φωναχτά, τα λόγια "λιντσάρετέ τον"! Αυτή δηλ. όχι μόνον ήταν μια προτροπή πολύ πιό βαρειά, αφού το λυντσάρισμα περιέχει και την χειροδικία, αλλ’ επί πλέον αναφερόταν και σε συγκεκριμένο πρόσωπο! Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το "φτύστε τους", που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. "περιφρονείστε τους", η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, αλλά ήταν γενική και είχε μεταφορική έννοια!

4. Κάποιος χριστιανός γράφει για όλους εσάς: "Δέν ήξερα, ότι είχαμε κόκκινη χούντα. αλλά με τις εξελίξεις επί του θέματος καταλαβαίνω πως ό,τι δεν βολεύει την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αποφασίζουν και διατάζουν να γίνει αυτό που θέλουν. Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται βάσει προμελετημένου σχεδίου.

5. Και κάτι ακόμη. Εμεις οδηγηθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εγράψαμε τα λόγια "φτύστε τους"! Οι αντίδικοί μας κατά την ημέραν της δίκης, αλλά μετά από την 15ην Μαρτίου, διέπραξαν τα εξής αδικήματα: Επετέθησαν εναντίον προσώπων εδώ στο Αίγιο, Έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου, Έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας στους δρόμους και σε τοίχους του Αιγίου, Κατέβασαν τήν Ελληνική Σημαία στα Υψηλά Αλώνια και ανύψωσαν την δική τους, τήν σημαία των Gays, Εβεβήλωσαν ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλαχού, Στην Ξάνθη ανήρτησαν αφίσσες με προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον μας (με γυναικείες ….ζαρτιέρες)!!!! , Στην Πάτρα ανέβασαν στις κολώνες του Δήμου φωτογραφία μας με την προτροπή "φτύστε τον"!

Απορώ: Το "φτύστε τους" ήταν πολύ βαρύτερο από όλα αυτά;

6. Σας ερωτώ, λοιπόν, όλα αυτά δεν είναι αξιόποινες πράξεις; Γιατί τις παραβλέπετε; Γιατί τις αφήνετε ατιμώρητες; Αν είσθε δίκαιος, και μάλιστα άν είσθε "παλληκάρι", Σας προκαλώ: δώστε εντολή να γίνουν έρευνες και συλλήψεις!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ; ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ "ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ή ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "ΤΟΙΟΥΤΟΣ"; ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΟ; ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, Μ’ ΑΚΟΥΤΕ; Κύριε Υπουργέ, θα ενεργήσετε κάτι; Αν όχι, τότε για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε, όχι μόνον ότι είσθε ΑΔΙΚΟΣ, αλλά και ότι τρέφετε μίσος κατά της Εκκλησίας μας! Μίσος εναντίον των εκπροσώπων της! Μίσος εναντίον μου! "Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και τό πήδημα"! Έργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;

7. Έλληνες Αδελφοί, κυττάξτε ποιοί μας κυβερνούν!

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά απελπιστική! Ο Χριστός μας και η Ελλάδα μας ευρίσκονται υπό διωγμόν! Να πως την περιγράφει η ΕΣΤΙΑ: "Οι Καθηγητές (της Νομικής Σχολής του Π.Α.) κάνουν λόγο για "κατάσταση βαρειάς παρανομίας", όπως διακίνησις ναρκωτικών, ενώ ορισμένες πράξεις έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την «διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίον δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων, που καθημερινά τελούνται εντός καί εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής». Τέλος, υπενθυμίζουνν ότι στον χώρο, που άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία σήμερα «μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας».

8. Κύριε Υπουργέ να Σας ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! Θα το δεχθήτε; Μακάρι! Και να διορθωθήτε!


Στις 15 Μαρτίου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου είχε αθωώσει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, απαλλάσσοντάς τον από τις κατηγορίας της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος λόγω ομοφοβικών του δηλώσεων τον Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Λίγες μέρες αργότερα, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, ώστε να επανεξεταστεί η απαλλακτική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.