18.4.18

Διαμαρτυρία προσφύγων για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια


Στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη παρέμειναν τελικά Αφγανοί πρόσφυγες, οι οποίοι το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους στο νησί, αλλά και για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Αργά το βράδυ και ενώ οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει, ομάδα Αφγανών προσφύγων άρχισε να στήνει σκηνές στη πλατεία, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στον χώρο.

Οι ίδιοι σημείωναν ότι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις που έδιναν αλληλέγγυοι αλλά και ιατρικό προσωπικό ότι ο 40χρονος ομοεθνής τους –η περίπτωση του οποίου στάθηκε και η αφορμή για την κινητοποίηση- συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, θεωρώντας ότι είναι νεκρός και τους το κρύβουν.

Στη πλατεία Σαπφούς νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση αλληλέγγυων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συλληφθέντες της Μόριας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον καταυλισμό 18/7/2017.

Οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις έγιναν τυχαία την επόμενη ημέρα, με βασικό κριτήριο το χρώμα του δέρματος των συλληφθέντων, αφού όπως υποστηρίζουν ανάμεσα στα αφρικανικής καταγωγής άτομα υπάρχουν και αρκετοί που δεν ήταν καν στη Μόρια εκείνη την ημέρα.

Η δίκη των 35 έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 20 Απριλίου στα δικαστήρια της Χίου.

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.