12.3.18

Φθορές από αγνώστους σε σχολείο των Χανίων

Εκτεταμένες φθορές προκάλεσαν άγνωστοι στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι δράστες κατά τη διάρκεια της νύχτας μπήκαν σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου και έσπασαν ακόμη και θρανία αλλά και εργαστηριακό εξοπλισμό. Το εν λόγω σχολείο πραγματοποιεί μαθήματα αλβανικής γλώσσας, για τη διεξαγωγή των οποίων υπήρξαν αντιδράσεις

Αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του κτηρίου, οι δράστες έσκισαν κουρτίνες και τις πέταξαν σε εξωτερικό χώρο, έσπασαν θρανία και μια τηλεόραση, αναποδογύρισαν γραφεία, καρέκλες και ντουλάπες, πέταξαν στο πάτωμα βιβλία, ενώ κατέστρεψαν και μέρος του εργαστηριακού εξοπλισμού που υπήρχε στις αίθουσες.
Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία ώστε να εντοπισθούν ευρήματα που θα οδηγήσουν τις αρχές στους δράστες.
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω σχολείο είχε απασχολήσει ξανά πρόσφατα την τοπική κοινότητα. Στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο υπήρχαν αντιδράσεις από μαθητές για τη διεξαγωγή μαθημάτων αλβανικής γλώσσας στο σχολείο.
Ομάδα μαθητών μάλιστα είχε προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, με αφορμή την ανάρτηση μιας αλβανικής σημαίας στα κάγκελα του σχολείου. Στη βίαιη διακοπή των μαθημάτων αντέδρασε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα με αποτέλεσμα τα μαθήματα να συνεχιστούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.