27.3.18

Νέα έφεση κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου


Μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου κατά της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο για την κατηγορία όμως της υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση των αντιρατσιστικό νόμο, έφεση άσκησε και ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος.


Λίγες ώρες μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου, ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών άσκησε με τη σειρά του έφεση κατά της απόφασης, με το σκεπτικό του αδικήματος κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος.

Η έφεση της εισαγγελέως ασκήθηκε μετά από σχετικό αίτημα που έγινε από τους εννέα ενάγοντες στην εισαγγελέα, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε και ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών. Ο Αμβρόσιος είχε οδηγηθεί στο εδώλιο λόγω κειμένου που είχε γράψει ο ίδιος και προέτρεπε σε βία εις βάρος των ομοφυλόφιλων.

Αθωώθηκε στο δικαστήριο, προκαλώντας κατά τη διάρκεια της δίκης. Ενδεικτικά, είχε αναφέρει πως «αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε», ενώ είχε υποστηρίξει πως «οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους».

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε ζητήσει τα πρακτικά της αθωωτικής απόφασης, προκαλώντας την αντίδραση του Αμβρόσιου ο οποίος με νέο κείμενο υποστήριζε πως πλήττονται τα δικαιώματα του. Είχε ζητήσει από τον υπουργό να μην παραβιάζει τους κανόνες της δημοκρατίας και να αφήσει τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.