6.3.18

Ανατρέπεται η υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής όσο παρουσιάζονται νέα στοιχεία


Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια κατά το στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ πολλά από αυτά κουμπώνουν με πληθώρα καταθέσεων των μαρτύρων που είχαν προηγηθεί. Όπως αναδεικνύει η πρωτοβουλία JailGoldenDawn, ο συντριπτικός όγκος των στοιχείων που προέκυψε από τα αναγνωστέα έγγραφα, συνδυαζόμενος με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ανάγκασε τη Δευτέρα 5/3 την υπεράσπιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να ανασκευάσει βασικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, την ανασκευή των ισχυρισμών ανέλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου βουλευτή Γερμενή, αλλά και του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία Φύσσα Αναστάσιου Μιχάλαρου Χριστόφορος Τσάγκας.

Αναλυτικότερα, οι ισχυρισμοί όπως υποστηρίχθηκαν αρχικά και έπειτα από τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και αναδείχθηκαν μέσω του JailGoldenDawn:

α. Ισχυρισμός Πρώτος: ''Πριν το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα, προηγήθηκε συμπλοκή της παρέας του Φύσσα και ομάδας ατόμων της Χρυσής Αυγής, που ήταν όμως άσχετη με τη μετέπειτα δολοφονική πράξη του Ρουπακιά”.

Προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η θεωρία της “συμπλοκής δύο ομάδων”, ο συνήγορος Τσάγκας αποδέχτηκε για πρώτη φορά επισήμως την παρουσία, στο σημείο της δολοφονίας, των φίλων του Παύλου Φύσσα Ηλία Κοντονικόλα και Δημήτρη Μελαχροινόπουλου. Πρόκειται για εντυπωσιακή μεταστροφή, καθώς η υπεράσπιση μέχρι σήμερα αποκαλούσε τους Μελαχροινόπουλο και Κοντονικόλα “ψευδομάρτυρες” (είχε μάλιστα υποβάλει σχετικά αιτήματα περί ψευδορκίας μετά το τέλος της κατάθεσής τους), που δεν βρίσκονταν στο σημείο και δεν ήταν αυτόπτες της ανθρωποκτονίας Φύσσα. Τον ισχυρισμό μάλιστα αυτόν επανέλαβε μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση ο συνήγορος του Αναδιώτη Κοντοβαζενίτης! Αποδεχόμενη την παρουσία των Κοντονικόλα και Μελαχροινόπουλου στο σημείο, η υπεράσπιση νομιμοποιεί πλέον τις μαρτυρίες δύο σημαντικότατων αυτοπτών μαρτύρων που μέχρι σήμερα αμφισβητούσε.

β. Ισχυρισμός δεύτερος: “Τα άτομα που συνεπλάκησαν με τον Φύσσα τέλεσαν αποκλειστικά πλημμεληματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ξέρουν τι είχε στο μυαλό του ο Ρουπακιάς”.

Ο ισχυρισμός αυτός αποδέχεται πλέον την πολυπρόσωπη επίθεση που δέχτηκε ο Φύσσας, αλλά επιχειρεί να αποσυσχετίσει την ομάδα της Χρυσής Αυγής από τον Ρουπακιά. Ωστόσο, τα στοιχεία της δικογραφίας, οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και η συνεκδίκαση της ανθρωποκτονίας με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης καθιστούν τον ισχυρισμό λίαν επικίνδυνο για τους κατηγορούμενους. Κι αυτό γιατί τα “ατομα που συνεπλάκησαν με τον Φύσσα” και ο Ρουπακιάς κινητοποιήθηκαν κατόπιν κοινής ειδοποίησης (τηλέφωνα και sms), συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο (γραφεία Χρυσης Αυγής Νίκαιας), μετέβησαν με την ίδια πομπή στο Κοράλλι και εν τέλει έδρασαν από κοινού όπως έχουν περιγράψει όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες (φοιτήτριες, φίλοι Φύσσα, σωφρονιστικός υπάλληλος, περίοικος από μπαλκόνι, αστυνομικοί). Έτσι, η – για πρώτη φορά προβαλλόμενη – αποδοχή της τέλεσης πλημμεληματικών πράξεων δεν αποσυνδέει τους δράστες τους απο τον Ρουπακιά, αλλα τουναντίον επιβεβαιώνει για πρώτη φορά την τέλεση αξιόποινων πράξεων πριν την εγκληματική κορύφωση του Ρουπακιά στα πλαίσια μιας ενιαίας εγκληματικής αλυσίδας.

γ. Ισχυρισμός τρίτος: “Το μαχαίρωμα και η σύλληψη Ρουπακιά είχαν γίνει στις 00:05:20, όταν διαβιβάζει το σχετικό σήμα ο άντρας της ομάδας ΔΙΑΣ. Όμως τα άτομα τις Χρυσής Αυγής είχαν φύγει στις 00:03:50”.

Η παραδοχή της υπεράσπισης ότι η δολοφονία και η σύλληψη Ρουπακιά είχαν ολοκληρωθεί στις 00:05:20 έρχεται σε σύγκρουση με όλους τους μέχρι σήμερα υποβληθέντες ισχυρισμούς που βασίζονταν στην αναγραφόμενη ώρα στην κάμερα του καταστήματος PASSION LINGERIE που έδειχνε τον Ρουπακιά να κατευθύνεται στο σημείο της δολοφονίας την 00:07:00. Μάλιστα η υπεράσπιση αξιοποιούσε την αστυνομική έκθεση που εσφαλμένα ανέφερε ότι “δεν υπάρχει απόκλιση της αναγραφόμενης ώρας με την πραγματική”. Ωστόσο, όπως έγινε κατανοητό στην ακροαματική διαδικασία, η ώρα της κάμερας του PASSION LINGERIE είναι λαθεμένη, συγκεκριμένα πηγαίνει κατά 3 με 4 λεπτά μπροστά. Έτσι, η υπεράσπιση ανέκρουσε πρύμνη και αποδέχτηκε τελικά το ορθό της ώρας των αστυνομικών σημάτων. Ο νέος ισχυρισμός βέβαια δεν έχει περισσότερες πιθανότητες τελεσφόρησης καθώς από τα έγγραφα προκύπτει καθαρά ότι το μαχαίρωμα του Φύσσα έγινε ανάμεσα στις 00:03:00 και 00:04:00. Έτσι μόνο εξηγείται η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ στις 00:04:00, η διαβίβαση σημάτων για διαφυγή ατόμων της Χρυσής Αυγής μετά το μαχαίρωμα, η ακινητοποίηση Ρουπακιά και εν τέλει η διαβίβαση στις 00:05:20. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από όλες τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες, τη στιγμή που ο Ρουπακιάς κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, ο Φύσσας εξακολουθεί να χτυπιέται από 3 τουλάχιστον άτομα της Χρυσής Αυγής παρόντων άλλων 20 στο διάζωμα και το απέναντι πεζοδρόμιο (φοιτήτριες, φίλοι Φύσσα, περίοικος από το μπαλκόνι).

δ. Ισχυρισμός τέταρτος: “Η πομπή των μηχανών και των αυτοκινήτων, ανάμεσά τους ενός ασημί αυτοκινήτου, δεν απεικονίζει τη μετάβαση της ομάδας της Χρυσής Αυγής αλλά την συνήθη κίνηση της Παναγή Τσαλδάρη”.

Η επίδειξη των αποσπασμάτων των βίντεο των καταστημάτων στα οποία εμφανίζεται η πομπή των μηχανών και των αυτοκινήτων ανάγκασε για πρώτη φορά την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να τοποθετηθεί σχετικά και να αρνηθεί την πομπή. Ωστόσο, αρκετοί κατηγορούμενοι, με πρώτο τον ίδιο τον Ρουπακιά, έχουν ήδη παραδεχτεί τόσο την πομπή όσο και το δρομολόγιό της το οποίο συμπίπτει απολύτως με τα απεικονιζόμενα στο βίντεο. Η άρνηση της πομπής από πλευράς Χρυσής Αυγής είναι εύλογη, καθώς αυτό και μόνο το γεγονός τορπιλίζει τον ισχυρισμό περί δήθεν αυτοτελών πλημμεληματικών πράξεων στην πρώτη φάση της επίθεσης στον Παύλο Φύσσα και ανθρωποκτονίας από τον Ρουπακιά στη δεύτερη. Όμως στην εξέλιξη της αποδεικτικής διαδικασίας η προσέλευση των δραστών στο Κοράλλι – και μάλιστα από κοινού – προκύπτει αναντίρρητα. Έτσι προβλέπεται ότι η υπεράσπιση θα ανασκευάσει στο μέλλον τον ισχυρισμό περί “κίνησης στην Τσαλδάρη”.

*Πηγή: JailGoldenDawn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.