2.2.18

Οι ακροδεξιοί ξανάρχονται στη Γερμανία

Τον τετραγώνισε χθες τον κύκλο της πολιτικής ανακολουθίας η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας. Εξέλεξε βουλευτές του ακροδεξιού AfD ως προέδρους σε τρεις σημαίνουσες κοινοβουλευτικές επιτροπές, λόγω της κοινοβουλευτικής παράδοσης που θέλει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να προεδρεύει στις επιτροπές Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Τουρισμού.

Πρόεδρος, λοιπόν, της επιτροπής Οικονομικών εξελέγη ο Πέτερ Μπέρινγκερ, αντιευρωπαϊστής και πολέμιος του ευρώ και των προγραμμάτων διάσωσης στην ευρωζώνη.
Πρόεδρος της επιτροπής Δικαιοσύνης ο Στέφαν Μπράντερ, που έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια -και άρθρα- και πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού ο Σεμπάστιαν Μιντζενμάιερ, ο οποίος βαρύνεται με φυλάκιση έξι μηνών για χουλιγκανισμό.
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να εκλεγούν εάν δεν απείχαν οι βουλευτές των μεγάλων κομμάτων, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης και των Σοσιαλδημοκρατών.
Αλλά η παράδοση είναι παράδοση και την τήρησαν, προεξοφλώντας μάλιστα ότι CDU και SPD θα συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία, η οποία είναι -επισήμως- ακόμα υπό συζήτηση.
Στην Ολομέλεια, βεβαίως, οι ίδιοι βουλευτές που εξέλεξαν ακροδεξιούς προέδρους στις επιτροπές, χειροκρότησαν θερμά την Ανίτα Λάσκερ-Ουόλφις, που μίλησε στην κοινοβουλευτική εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Ο λόγος της 92χρονης, η οποία έπαιζε βιολί στην Ορχήστρα Κοριτσιών του Αουσβιτς, και ήρθε από το Λονδίνο για να μιλήσει στην Bundestag, ήταν μία -δυστυχώς πάντα επίκαιρη- κραυγή κατά του μίσους και του ρατσισμού...
Γράφει: Μπάμπης Αγρολάμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.