20.1.18

Βασανιστήρια, κακοποίηση, παράνομη φυλάκιση

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να ζητήσουμε την απονομή δικαιοσύνης σε αυτήν την υπόθεση» δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Ρίβερσαϊντ απαριθμώντας τις κατηγορίες που αποδίδονται στο ζεύγος Τέρπιν, οι οποίοι κρατούσαν αιχμάλωτα και σε άθλιες συνθήκες τα 13 παιδιά τους.

Οι Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρμπιν κατηγορούνται για βασανιστήρια, κακοποίηση ανηλίκων και παράνομη φυλάκιση σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει τις ΗΠΑ.
Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους, τα έδεναν με αλυσίδες και τα άφηναν να λιμοκτονούν. Αντιμετωπίζουν περισσότερες από 25 κατηγορίες ο καθένας τους, όπως είπε ο εισαγγελέας Μάικ Χέστριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να ζητήσουμε την απονομή δικαιοσύνης σε αυτήν την υπόθεση, κατά τρόπο ώστε να προστατευθούν τα θύματα από περαιτέρω βλάβη», πρόσθεσε.
Ο Ντέιβιντ Τρέρπιν κατηγορείται, ακόμη, και για ασέλγεια σε ανήλικο δια της βίας, ενώ οι δυο τους οδηγούνται σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου.
Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, όταν η 17χρονη κόρη τους κατάφερε να ξεφύγει, βγήκε από το σπίτι από το παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία. Ένα από τα αδέλφια της, που την ακολούθησε, στη συνέχεια φοβήθηκε και επέστρεψε στο σπίτι.
Με βάση τα όσα ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές και τα 13 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, ήταν σοβαρά υποσιτισμένα και τώρα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά την απελευθέρωσή τους. Σχεδίαζαν την δραπέτευσή τους επί δύο χρόνια.
Οι γονείς τιμωρούσαν τα παιδιά δένοντάς τα, αρχικά με σχοινιά και στη συνέχεια με αλυσίδες και λουκέτα. Αυτές οι τιμωρίες κρατούσαν επί εβδομάδες ή και μήνες.
Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, τρία από τα αδέλφια ήταν αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.