18.1.18

Λεωφορείο ο... τρόμος της Χρυσής Αυγής


«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την εμπειρία που είχε τον Μάιο του 2011 σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας ο καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης, καταθέτοντας χθες στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Οπως περιέγραψε, μια ομάδα πέντε-έξι ατόμων εισέβαλε στο λεωφορείο, ο Ηλ. Κασιδιάρης φώναζε «Ζήτω το έθνος» και οι υπόλοιποι σήκωναν κεφάλια για να δουν τα φυλετικά χαρακτηριστικά των επιβατών και πέταγαν έξω, κλοτσώντας και χτυπώντας, τους μελαψούς.

«Ο κόσμος φώναζε “όχι τα παιδιά, μη χτυπήσετε τα παιδιά”, γινόταν κυριολεκτικά χαμός, οι άνθρωποι αυτοί είναι φτιαγμένοι για να χτυπάνε», σημείωσε ο ακαδημαϊκός και τόνισε ότι αυτή «η καταδρομική εγκληματική επίθεση» έληξε όταν κατέβηκε ο Κασιδιάρης από το λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, με τη λέξη «έθνος» η οργάνωση εννοεί όσους έχουν φυλετικά «καθαρό αίμα», το οποίο αποτυπώνεται και στο σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» που συνηγορεί στη ναζιστική συγκρότηση της Χ.Α. και στο οποίο η «τιμή» αποτελεί τρόπο υπεράσπισης του αίματος με επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.

Συνέδεσε, δε, την πρόθεση της οργάνωσης να ασκήσει πολιτική μέσω των ταγμάτων εφόδου με το ότι για να περιγράψει τη δράση της επικαλείται τα «Freikorps», τα ακροδεξιά εθελοντικά σώματα που δημιουργήθηκαν μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και ευθύνονται για πάρα πολλές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων της Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Περιγράφοντας την εγκληματική δράση της Χ.Α., ο Γ. Μαργαρίτης έκανε λόγο για στρατιωτικού και καταδρομικού τύπου επιθέσεις, αδίστακτα εκτελεσμένες, με άνευ όρων και ορίων χρήση βίας, οι οποίες σχεδιάζονται κεντρικά από την ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.