22.1.18

Πορεία ακροδεξιών στην Ολλανδία κατά του «εξισλαμισμού της Ευρώπης

Κατά της «Ισλαμοποίσης της Ευρώπης» διαδήλωσαν εκατοντάδες πολίτες στην Ολλανδία σε συγκέντρωση που κάλεσε ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς, πρόεδρος του αντι-ισλαμικού κόμματος «Κόμμα για την Ελευθερία».


«Η Ολλανδία είναι η χώρα μας και όχι του Μαρκ Ρούτε (σ.σ. του πρωθυπουργού)» φώναζαν οι διαδηλωτές. «Ζούμε εδώ, όχι στο Μαρόκο, δεν ζούμε στην Τουρκία ή στη Σαουδική Αραβία, αλλά στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία».
 
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ τα οποία έγραφαν «Κρατήστε το Ισλάμ μακρία από το Ρότερνταμ» και «Κρατήστε τις ολλανδικές συνήθειες, έθιμα και αξίες».
Μέλη του κινήματος Pegida της Γερμανίας, καθώς και δεκάδες φλαμανδοί οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος Βλάαμς Μπέλανγκ, συμμετείχαν επίσης στη διαδήλωση.
 
«Η μάχη εκτείνεται πέρα από τα σύνορά μας. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή μάχη εναντίον της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού… του εξισλαμισμού όχι μόνο των Κάτω Χωρών και της Φλάνδρας αλλά και της Ευρώπης», δήλωσε ο Φίλιπ Ντέιτερτερ, ηγετικό μέλος του κόμματος του Βίλντερς.
 
Επίσης πραγματοποιήθηκε μια μικρή αντισυγκέντρωση υπό την ηγεσία του αριστερού κόμματος Denk. «Αυτό είναι ένα μήνυμα μίσους και διαίρεσης και είμαστε εναντίον του. Έχουμε ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης» δήλωσε ο ηγέτης το κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.