24.1.18

Πώς απαντά ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε μετά το συλλαλητήριο

Σε προσωπικό τόνο απάντησε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο Γενικός, Διευθυντής της ΕΡΤ3, Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και τον Κώστα Αρβανίτη, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κάντερ Μπαξ κατήγγειλε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του, ενώ άφησε αιχμές για όσους τον στοχοποιούν, αλλά και την σχέση τους με την Ιστορία, την οποία έχει αναδείξει ο ίδιος ως σκηνοθέτης της ΕΡΤ3 επί 30 χρόνια.


«Με αφορμή το συλλαλητήριο έχω γίνει αποδέκτης ρατσιστικής βίας μετά την Κυριακή. Δεν ξέρω πόση σημασία έχει για άτομό μου, αλλά η υποκίνηση της ρατσιστικής βίας διώκεται από την Δικαιοσύνη. Θα μιλήσω για πρώτη και τελευταία φορά για το πρόσωπό μου, ώστε να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο“πακιστανός” Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, τον οποίο στοχοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα. Κατάγομαι από το Μπαγκλαντές, ζω 35 χρόνια στην Ελλάδα και είμαι Έλληνας Πολίτης.

Ζω και εργάζομαι 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το συναντώ πρώτη φορά αυτό. Άραγε αυτοί που με στοχοποιούν ως “πακιστανό” ξέρουν ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας; Έχουν πάει στην Πέλλα ή στο Δίον, στη Βεργίνα, στη Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχθηκε ο Αλέξανδρος; Ξέρετε ότι ο «πακιστανός» έχει κάνει πλήθος ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ και έχει κατέβει αμέτρητες φορές σε μακεδονικούς τάφους για να αναδείξει τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και την ιστορία της;» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχτηκε από κοινωνικά δίκτυα, sites και ραδιόφωνα για την καταγωγή του.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συνέντευξη, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 που βρίσκονται δίπλα στην ΕΡΤ και τον ίδιο και εργάζονται με επαγγελματισμό.

Απαντώτας στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για την έλλειψη ζωντανής κάλυψης του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και την κριτική που επικεντρώθηκε στην ΕΡΤ ανέφερε: «Τα βέλη πέφτουν πάνω μας, στην ΕΡΤ 3, γιατί δεν μεταδώσαμε ζωντανά όλο το συλλαλητήριο. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός η ΕΡΤ, συνεργαζόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις δημοκρατικά και συντεταγμένα για τα μεγάλα γεγονότα. Η ΕΡΤ κατά πάγια τακτική δεν κάνει ποτέ ζωντανές μεταδόσεις συλλαλητηρίων, αλλά δίνει χρόνο από της Ειδήσεις και τις εκπομπές της. Σε όλα τα δελτία των καναλιών της ΕΡΤ το συλλαλητήριο ήταν το πρώτο σε χρόνο, αλλά λιθοβολούν την ΕΡΤ!

Απαντώντας στο θέμα του εμπρησμού στο νεοκλασσικό που σημειώθηκε μετά το συλλαλητήριο, ανέφερε ότι η Κυριακή ήταν μια μέρα με αρκετά θέματα σε εξέλιξη που αξιολογήθηκαν δημοσιογραφικά. «Εμείς διακόπτουμε για μεγάλα γεγονότα και έκτακτες εξελίξεις και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να αξιολογήσει τι είναι έκτακτο και τι όχι» είπε, σημειώνοντας ότι το συλλαλητήριο δεν ήταν κάποιο έκτακτο γεγονός αλλά μια προγραμματισμένη κινητοποίηση.

«Υπήρχε κάποιο αίτημα από τους διοργανωτές και δεν το εξετάσαμε;» διερωτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ 3. Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της την επομένη του συλλαλητηρίου είχε ήδη απαντήσει με στοιχεία από το χρόνο κάλυψης, ότι η δημόσια τηλεόραση αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.