26.1.18

25 Γενάρη 1995-Μια κλωτσιά που έγραψε ιστορία

Πρωταγωνιστές του περιστατικού, ο γνωστός για τις πολιτικές του ευαισθησίες ποδοσφαιριστής της Manchester United (τότε) Ερίκ Καντονά, και ο Mathew Simmons, ένας ακροδεξιός χούλιγκαν, που ήταν μέλος του Εθνικού Μετώπου (NF), και μετά της διάσπασης του, του του Βρετανικού Εθνικιστικού Κόμματος (BNP).
O Simmons ήταν γνωστός στις αρχές, μιας και είχε σε βάρος του μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις για ξυλοδαρμούς, ανάμεσα τους και τον ξυλοδαρμό ενός προπονητή που τον είχε αποκαλέσει "Ναζιστικό Κάθαρμα". 
Μόλις δευτερόλεπτα πριν να βγει αυτή η φωτογραφία, ο Simmons έβριζε συνέχεια τον Καντονά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν όταν ο Simmons φώναξε στον Καντονά "Γύρνα πίσω στην Γαλλία, βρωμογάλλε". Τα λαμπάκια του (πασίγνωστου για την οξυθυμία του) Καντονά, άναψαν, και ο Γάλλος αποφάσισε να δώσει ένα γερό μάθημα στον ρατσιστή χούλιγκαν, το οποίο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός......Για την ιστορία, την κλωτσιά ακολούθησε μια σειρά από γροθιές. Η αντίδραση αυτή παραλίγο να κοστίσει στον Καντονά την καριέρα του, αλλά τελικά αναγκάστηκε να μην ξαναπατήσει σε γήπεδο για περίπου έξι μήνες. Ακόμη, πάντως, αν και πιστεύει πως η αντίδραση του ήταν λανθασμένη, δηλώνει αμετανόητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.