6.12.17

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «Το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου είναι ο Βουλδής»


Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τη ναζιστική οργάνωση προέβη και σήμερα, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους συνηγόρους υπεράσπισης, η πέμπτη προστατευόμενη μάρτυρας.Περιγράφοντας τις πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκε από ηγετικά στελέχη της Χ.Α. στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει την οργάνωση, η πρώην χρυσαυγίτισσα αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον ίδιο τον Αρχηγό που την κάλεσε στο γραφείο του, όπου -όπως κατέθεσε η μάρτυρας- της ζήτησε να απολογηθεί για κάποιο blog, παρουσία των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού, Γερμενή πατέρα και γιου, και έλαβε την προειδοποίηση «κοίτα να μαζευτείς».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, οι πιέσεις κορυφώθηκαν όταν την κάλεσαν ένα μεσημέρι για φαγητό και, αντί αυτού, βρέθηκε -όπως είπε- στο κατάστημα του Παναγιώταρου• «έφεραν μπροστά μου μια υπεύθυνη δήλωση ότι είμαι υποψήφια της Χ.Α. για τις ευρωεκλογές του 2009 και με έβαλαν να υπογράψω. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη, μέσα υπήρχαν όπλα, γκλομπ, τι να έκανα; Έτσι έγινα υποψήφια της Χ.Α.», είπε.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η άσκηση πίεσης για την υποψηφιότητά της οφειλόταν στην ανάγκη να καλυφθεί η ποσόστωση γυναικών στα ψηφοδέλτια της Χ.Α.

Απέδωσε, δε, στη Χ.Α. τα γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας της και την γκρέμισαν. Τότε, όπως είπε, έκανε παράπονα στον Βουλδή και του ζήτησε να την αφήσουν ήσυχη.

Δουλειά με μετανάστες
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ύστερα από λίγες μέρες τής τηλεφώνησε ο Ηλιόπουλος και της πρότεινε την εξής δουλειά: να ετοιμάσει μια χειραποσκευή, να πάρει την ταυτότητά της και να συνοδεύσει σε αεροπορικό ταξίδι δυο μετανάστες.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι πρόδιδε αυτά που ο ίδιος έλεγε. Ξέκοψα οριστικά, πήρα τα πράγματά μου, έφυγα απ' το σπίτι μου σε εξαθλιωμένη κατάσταση, κατεστραμμένη οικονομικά», είπε.

«Η εντολή του Κασιδιάρη ήταν ιερή»
Η μάρτυρας δήλωσε ότι είχε πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τον Κασιδιάρη -«έχω παραβρεθεί σε γιορτή στο σπίτι του, έχουμε βγει πολλές φορές έξω για φαγητό και ποτό, τελευταία φορά ήταν σε ένα μαγαζί στη Χαλκίδα που ήταν μπράβος ο Μίχος»-, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν αναιρούσε ότι ήταν υποχρεωμένη να υπακούει στον πυρηνάρχη Κασιδιάρη.

«Ο Κασιδιάρης ήταν ο ανώτερος από τους επιτηρητές μου, ό,τι αποφάσιζε ήταν ιερή εντολή για μένα, δεν μπορούσα να τον παρακάμπτω, τον υπάκουα πάντα», είπε και εξήγησε ότι ως χαμηλόβαθμο μέλος της Χ.Α. δεν επιτρεπόταν να κάνει παρέα μαζί τους αλλά αυτό συνέβαινε λόγω της προσωπικής της σχέσης με τον Βουλδή.

«Αν μιλούσες στον Βουλδή ήταν σαν να μιλάς στον Αρχηγό»
Ο Γιάννης Βουλδής ήταν απόλυτα σεβαστός απ' όλους, ήταν σημαίνον πρόσωπο, πρόσθεσε η μάρτυρας και εξήγησε ότι αν μιλούσες ενώπιον του Βουλδή ήταν σαν να μιλάς μπροστά στον Μιχαλολιάκο.

Όπως περιέγραψε, η σχέση του με τον Αρχηγό ήταν μοναδική και όλοι στα γραφεία ήξεραν τον Βουλδή ως «το πραγματικό δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου»• άλλωστε, όπως είπε, «όποιος επίσημα, ιεραρχικά φτάνει δίπλα στον αρχηγό, το κεφάλι του κόβεται» και έφερε ως παραδείγματα τις περιπτώσεις Περίανδρου και Ζαφειρόπουλου.

«Φημολογείται ότι άλλα στελέχη της οργάνωσης, ανώτατα, είχαν ταυτότητες ίδιες με του ναζιστικού κόμματος και ξεκινούσαν από το Νο 17. Έχετε δώσει αυτή την κατάθεση ανακριτικά. Πού το ξέρετε αυτό;», ρώτησε η υπεράσπιση.

«Είδα με τα μάτια μου μια τέτοια ταυτότητα του Βουλδή, λευκού χρώματος, με περίγραμμα μαύρο, με φύλλα ναζιστικά γύρω γύρω και στο κέντρο τον αετό των SS και τον μαίανδρο. Είχε αρίθμηση 20 ή 21. Έγραφε Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή», απάντησε η πρώην χρυσαυγίτισσα.

«Η γυναίκα είναι για να γεννάει πολεμιστές»
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι η μάρτυρας δεν κινδυνεύει από τη Χ.Α. χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι οι βουλευτές Μίχος και Κουκούτσης αποχώρησαν χωρίς να πάθουν το παραμικρό (!)

«Ποιος είναι ο λόγος που η Χ.Α. έτρεμε μήπως φύγετε;», ρωτήθηκε η πρώην χρυσαυγίτισσα και απάντησε: «Δεν είναι επί προσωπικού, "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας", αυτή είναι η γενική πεποίθηση του Αρχηγού».

Επίσης, συνήγοροι ρώτησαν τη μάρτυρα αν γνωρίζει ποια είναι η θέση της γυναίκας για τη Χ.Α. Στην απάντησή της «σύμφωνα με τα πρότυπα του '36, ότι είναι ικανή και σωστή στον εθνικοσοσιαλισμό όταν μένει πίσω στο σπίτι και κάνει παιδιά, γιατί σκοπός της είναι να ετοιμάζει πολεμιστές», αντέτειναν ότι εκ της γυναικείας φύσης της προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να την πίεζαν να μη φύγει απ' τη Χ.Α. καθότι δεν τη θεωρούσαν χρήσιμη για κάτι άλλο.

Αποσπασμένος στη Μεσογείων τρεις μέρες την εβδομάδα
Ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης ενώπιον της έδρας κλήθηκε σήμερα ο Χρυσάφης Γωγουσάκης, στον οποίο είχε αναφερθεί κατά την κατάθεσή του ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας λέγοντας ότι τον χρησιμοποιούσε ως οδηγό του ο Κασιδιάρης όταν συναντιόταν με άλλα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης σε απόκρυφα μέρη νυχτερινές ώρες.

Ο κ. Γωγουσάκης δήλωσε ότι από τον Αύγουστο του 2012 είναι αποσπασμένος από την ΕΘΕΛ στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων, όπου εργάζεται τρεις φορές την εβδομάδα, εξάωρο, στον χώρο υποδοχής. Αρνήθηκε ότι έχει υπάρξει οδηγός του Κασιδιάρη, με τον οποίο -όπως είπε- έχουν φιλικές σχέσεις.

Οι απαντήσεις του προκάλεσαν τις εύλογες απορίες του αναπλ. εισαγγελέα: α) αφού ήσασταν οδηγοί στην ΕΘΕΛ, εσείς και οι τρεις συνάδελφοί σας, ποια ανάγκη καλύπτετε στη Μεσογείων; β) γιατί χρειάζεται οδηγός στην υποδοχή των γραφείων της Χ.Α. και στο κυλικείο; γ) πώς γίνεται να είστε αποσπασμένος μόνο για τρεις μέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες να μη δουλεύετε;

Αν και ο κ. Γωγουσάκης δήλωσε απλός υποστηρικτής της Χ.Α., ύστερα από επίμονες ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής παραδέχτηκε ότι ήταν υποψήφιος της Χ.Α. σε εκλογές και ότι έχει υπογράψει δήλωση στην οποία ζητάει «να διωχθεί και ο ίδιος με βάση τον νόμο 187 από τη στιγμή που διώκεται η Χ.Α. ως νόμιμο πολιτικό κόμμα».

* Η δίκη συνεχίζεται αύριο (Πέμπτη) στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού με τον σχολιασμό των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων από τους συνηγόρους.

Συντάκτης: 
Γιώτα Τέσση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.