10.12.17

Σέρβιραν κοτόσουπα με σκουλήκια σε στρατοπέδο του Μεσολογγίου

Ερώτηση στον Υπουργό Άμυνας υποβάλουν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ ανάμεσα στους οποίους και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, για σκουλήκια που βρέθηκαν σύμφωνα με καταγγελίες, σε φαγητό σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου.


Σύμφωνα με την καταγγελία, το μενού για τους νεοσυλλέκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης είχε κοτόσουπα. Ωστόσο μέσα στην σούπα βρήκαν σκουλήκια

H ερώτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

08/12/17

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με καταγγελίες φαντάρων, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, την 06/12/2017 χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο που περιλάμβανε κοτόσουπα, στην οποία υπήρχαν σκουλήκια!

Άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας.

Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του.

Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων.

Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε από τις 04/09/2017 καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, ρωτούσε και τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα και ποιότητα σίτισης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ούτε καν απαντήθηκε, δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα διαβίωσης των φαντάρων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Σταύρος Τάσσος

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/120944/Serbiran-kotosoupa-me-skoulikia-se-stratopedo-tou-Mesologgiou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.