21.12.17

Πρόστιμο στους άστεγους που κοιμούνται σε κεντρικά σημεία στη Φρανκφούρτη

Το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης αποφάσισε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιον άστεγο κοιμάται σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς θεωρούν ότι η εικόνα των χιλιάδων αστέγων πλήττει την εικόνα της πόλης. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ δηλώνει ότι θα πρέπει να σταματήσει η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης αποφάσισε ότι οι άστεγοι που αναζητούν καταφύγιο σε παγκάκια ή στο οδόστρωμα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καλούνται να πληρώσουν επί τόπου και σε μετρητά όταν συλλαμβάνονται από τα όργανα της τάξης το πρόστιμο – το οποίο θα προσαυξάνεται σε αντίθετη περίπτωση.

Το ύψος του προστίμου δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά είναι βέβαιο πως οι άστεγοι θα καλούνται να πληρώσουν επί τόπου και σε μετρητά όταν συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς. Δημοτικοί σύμβουλοι από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και τους Πράσινους υποστήριξαν ότι υπάρχουν αρκετά κέντρα υποδοχής αστέγων στην πόλη, τα οποία «συχνά δεν χρησιμοποιούνται».

Ενώ γνωστοποιούνταν η απάνθρωπη απόφαση των Αρχών της Φρανκφούρτης, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, υποστήριζε ότι θα πρέπει να μπει φρένο στην επέκταση της ψαλίδας ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς δεν θα συνεχίζει να αυξάνεται», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι προκειμένου «να στηθούν οι άνθρωποι ξανά στα πόδια τους».


Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/121374/Prostimo-stous-astegous-pou-koimountai-se-kentrika-simeia-sti-Frankfourti#.WjpPBoTiXJI.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.