2.12.17

Ένα Θύμα Ρατσιστικής Επίθεσης απ' τον Ασπρόπυργο Βοηθά τους Πληγέντες στη Μάνδρα



O Mαχμούτ Ασφάκ είναι το τελευταίο θύμα των συνεχιζόμενων -εδώ και δύο περίπου χρόνια- ρατσιστικών επιθέσων στον Ασπρόπυργο. Τη δολφονική επίθεση τη δέχτηκε σχεδόν δυο μήνες πριν και συγκεκριμένα το Σάββατο 7/10/2017 στις 5 το απόγευμα, όσο δούλευε στα χωράφια. 
Μία ομάδα ακροδεξιών που δρούσαν στην περιοχή τον χτύπησαν στο πρόσωπο με σιδερογροθιές και μαχαίρι, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο. «Μου είπαν "Άντε γαμήσου Πακιστανέ, θα σε κάψουμε ζωντανό"», είχε δηλώσει στο VICE ο ίδιος μετά την επίθεση. Τρία από τα πέντε άτομα συνελήφθησαν κι έπειτα από αυτό δεν έχει αναφερθεί ξανά κάποιο περιστατικό βίας στην περιοχή.

Ο Μαχμούτ παρά την εμπειρία αυτή, όταν είδε την καταστροφική πλυμμήρα στη Μάνδρα, η οποία άφησε πίσω της 23 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων, αποφάσισε να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας («Η Ενότητα») και να βοηθήσει αφιλοκερδώς στην αποκατάσταση των ζημιών. Η κάμερα του VICE τον ακολούθησε και κατέγραψε τόσο τις αντιδράσεις τον κατοίκων στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης των μεταναστών εργατών όσο και της Χρυσής Αυγής.


Παραγωγή-Παρουσίαση: Μελπομένη Μαραγκίδου
Κάμερα: Laurent Laughlin
Μοντάζ: Γιώργος Κολιός-Τσιρογιάννης


Πηγη:https://video.vice.com/gr/video/racism-vs-solidarity/5a16f033177dd439ee5027c1?ref=vice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.