4.12.17

Η αλληλεγγύη νίκησε - Ο Αχμέτ Σατούφ είναι ελεύθερος!

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 19χρονος πρόσφυγας Αχμέτ Σατούφ αφέθηκε ελεύθερος με 6μηνη αναστολή της απόφασης απομάκρυνσης που μπορεί να ανανεώνεται μετά από νέα κρίση. Ο Αχμέτ Σατούφ, μαθητής της Β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Ρόδου, βρισκόταν στα κρατητήρια εδώ και τέσσερις μέρες, μετά την δεύτερη απορριπτική απόφαση για χορήγηση πολιτικού ασύλου - στον ίδιο χώρο όπου ο ίδιος τους τελευταίους μήνες, βοηθούσε μαζί με την ομάδα αλληλεγγύης «Όασις», στις μεταφράσεις κατά τη διάρκεια διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε άλλους πρόσφυγες...

Μετά από την κινητοποίηση των αλληλέγγυων της Ρόδου και έχοντας νομική υποστήριξη, ο Αχμέτ αφέθηκε ελεύθερος από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με την απόφαση αναβολής απομάκρυνσης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, "η απέλασή του είναι ανέφικτη λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές περιπτώσεις που σχετίζονται αυτόν ως εξειδικεύονται στο άρθρο 24 παρ.1 του Ν. 3907/11 (λόγω της συνδρομής στο πρόσωπό του των όρων της αρχής της μη επαναπροώθησης». Η απόφαση έχει 6μηνη ισχύ και μπορεί να ανανεώνεται μετά από νέα κρίση σχετικά με την εξακολούθηση του ανέφικτου της απομάκρυνσης.

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.