14.12.17

Ανακοίνωση της ΟΡΜΑ για το Δήμο Σαλαμίνας που καλύπτει την επίθεση Χρυσής Αυγής στο Εργατικό Κέντρο

Δύο μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση 15 μελών της Χρυσής Αυγής στην Πολιτική Εκδήλωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού με συμμετοχή σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πολιτών, στην 24η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν για εκείνη τη μέρα προγραμματισμένη, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Δημοτικό σύμβουλο της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., της Λαϊκής Συσπείρωσης και της αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, για συζήτηση και καταδίκη της επίθεσης.

Ενώ, σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε να συζητηθεί το αίτημα με τη διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης, η Δήμαρχος Ρούλα Νάννου, παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε το χίλιο-ειπωμένο αφήγημα ταύτισης των δύο άκρων, χρεώνοντας το κλίμα τρομοκρατίας που είχε αναπτύξει η Χρυσή Αυγή στην περιοχή στην πρωτοβουλία των αντιφασιστών για την Πολιτική Αντιφασιστική Εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, έβαλε στο ίδιο τσουβάλι την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, τη Δημοτική Κίνηση της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., το σωματείο της Π.Ε.Ν.Ε.Ν., την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, τον Τάλεμπ Ουαλίντ και το πλήθος των πολιτών του νησιού που συμμετείχε με την υπόδικη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν. Το βίντεο και οι μαρτυρίες των πολιτών την διαψεύδουν!

Κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφική στάση του λαού της Σαλαμίνας, που επιλέγει να γυρνάει την πλάτη και απομονώνει την υπόδικη, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο Δήμος επέλεξε για άλλη μία φορά να σταθεί απέναντι σε αυτό το προοδευτικό και αντιφασιστικό κομμάτι του νησιού.

Ο μαχητικός αντιφασισμός έχει κατοχυρώσει την παρουσία του στο νησί της Σαλαμίνας, έχει λειτουργήσει ως απελευθερωτής για τις καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες και όχι ως εισβολέας και τρομοκράτης, όπως έκανε για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή τη Δευτέρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με αποφασιστικότητα και δηλώνουμε πως τα κέντρα εξουσίας που επιλέγουν να σιγοντάρουν και να προστατεύουν τις εγκληματικές πρωτοβουλίες των νεοναζί θα είναι υπόλογα απέναντι στο λαό και στον κόσμο του αγώνα.

Η άμεση συνέχεια του αγώνα δίνεται στην Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Πέραμα, πλ. Ηρώων, 16/12, στις 12 το μεσημέρι που καλεί πλήθος συλλογικοτήτων, οργανώσεων, αντιφασιστικών κινήσεων και συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.