5.11.17

«Να διδάξουμε τους μαθητές μας την αγάπη, την ανοχή και την αποδοχή του διαφορετικού»

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στο οποίο αναφέρουν πως δηλώνουν κατηγορηματικά ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν ως φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιων και είναι παντελώς ψευδή, με αφορμή λόγια που αποδόθηκαν σε γονείς ότι το σχολείο «θα γίνει τζαμί το σχολείο», «θα μας κλέψουν τα πράγματα», και πολλά άλλα τέτοιου τύπου


Στο ψήφισμα τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:


Μετά από αίτηση της Πακιστανικής Κοινότητας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να της διατεθεί ο χώρος του Σχολείου μας τις Κυριακές προκειμένου τα παιδιά τους να διδαχθούν τη Μητρική τους γλώσσα και την Αγγλική. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο Σύλλογο Διδασκόντων την Παρασκευή στις 27 Οκτωβρίου του 2017.

Με αφορμή την απόφαση παραχώρησης, ομάδα γονέων αντέδρασε με έντονο φραστικό τρόπο απέναντι στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολείου τη Δευτέρα στις 30 Οκτωβρίου, δυστυχώς ενώπιον των μικρών μαθητών του σχολείου μας, που προσέρχονταν σ’ αυτόν.

Παράλληλα τόσο από γονείς, όσο και από εξωσχολικούς, τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες, όπως: «θα κολλήσουμε ηπατίτιδα», «θα γίνει τζαμί το σχολείο», «θα μας κλέψουν τα πράγματα», και πολλές άλλες τέτοιου τύπου.

Το αποτέλεσμα είναι να δηλητηριάζεται η ατμόσφαιρα του σχολείου. Να δημιουργείται κλίμα ανησυχίας , φόβου και ανασφάλειας ανάμεσα στους μαθητές. Να παρακωλύεται το εκπαιδευτικό έργο διαταράσσοντας την ηρεμία που απαιτείται και κάνοντας προβληματική τη διδασκαλία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν ως φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιων και είναι παντελώς ψευδή. Ο κίνδυνος για τους μαθητές μας και την κοινωνία δεν προέρχεται από γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ακόμα κι αν αυτοί είναι μελαμψοί, ακόμα κι αν οι μάνες φοράνε μαντίλα. Μόνος κίνδυνος είναι η διάδοση και υιοθέτηση τέτοιων απεχθών ρατσιστικών αντιλήψεων που χωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους.

Καλούμε όλους τους συντελεστές της σχολικής κοινότητας: εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό, γονείς, μαθητές, να απομονώσουν όποιους διαδίδουν και κυκλοφορούν τέτοιες φήμες είτε έχουν σχέση με τη σχολική κοινότητα είτε βρίσκονται εκτός αυτής. Αυτό επιτάσσει η αλήθεια και το συμφέρον όλης της σχολικής κοινότητας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών διαβεβαιώνουμε ότι δεν παρακωλύεται το διδακτικό μας έργο με την παραχώρηση του χώρου στην Πακιστανική Κοινότητα, όπως δεν παρακωλύεται με τη διενέργεια άλλων δραστηριοτήτων που διεξάγονται νόμιμα, χρόνια τώρα σε ώρες μετά τη λήξη του σχολικού μας ωραρίου. Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών διακηρύσσουμε ότι ο ρόλος και η θέση μας ως εργαζόμενοι αυτού του τόπου και ως δάσκαλοι είναι να διδάξουμε τους μαθητές μας την αγάπη, την ανοχή και την αποδοχή του διαφορετικού.

Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά στην κοινωνία, να είναι τα σχολεία για τα παιδιά όλου του κόσμου χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες.

Οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/119208/Na-didaksoume-tous-mathites-mas-tin-agapi-tin-anoxi-kai-tin-apodoxi-tou-diaforetikou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.