1.11.17

Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν οικογένειες Πακιστανών μαθητών στα Σεπόλια


Μετά από απειλές της Χρυσής Αυγής αναβλήθηκε η έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια ενώ χρυσαυγίτες. με την απειλητική τους παρουσία τρομοκράτησαν και προπηλάκισαν τις οικογένειες των Πακιστανών μαθητών που δεν πρόλαβαν να πληροφορηθούν την αναβολή, το πρωί της Κυριακής 29/10.

Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη, εμφανίστηκαν έξω από το Σχολείο περισσότερα από 100 άτομα που με την απειλητική τους παρουσία τρομοκράτησαν και προπηλάκισαν τις οικογένειες των Πακιστανών μαθητών που δεν πρόλαβαν να πληροφορηθούν την αναβολή.

Την Κυριακή 12/11 η Πακιστανική Κοινότητα προγραμματίζει την επίσημη έναρξη των μαθημάτων, με την αρωγή και του Υπουργείου Παιδείας. «Μέχρι τότε καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, με ενημέρωση και συμμετοχή σύσσωμου του δημοκρατικού κόσμου, η έναρξη της προσπάθειας», επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη καλώντας το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας «να πάρει απόφαση ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, ότι θα προασπίσει την ηρεμία των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας»

Αναλυτικά η παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων:

Την Κυριακή 29/10 ήταν προγραμματισμένη η έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων γι αυτόν τον σκοπό, με απόφαση στο ΔΣ στις 19/10/2017.
Μετά από απειλές της Χρυσής Αυγής, τα μαθήματα αναβληθήκαν.

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκαν έξω από το Σχολείο περισσότερα από 100 άτομα που με την απειλητική τους παρουσία τρομοκράτησαν και προπηλάκισαν τις οικογένειες των Πακιστανών μαθητών που δεν πρόλαβαν να πληροφορηθούν την αναβολή.
Την Κυριακή 12/11 η Πακιστανική Κοινότητα προγραμματίζει την επίσημη έναρξη των μαθημάτων, με την αρωγή και του Υπουργείου Παιδείας. Μέχρι τότε καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, με ενημέρωση και συμμετοχή σύσσωμου του δημοκρατικού κόσμου, η έναρξη της προσπάθειας.

Η Ανοιχτή Πόλη, έχοντας υπερασπιστεί και στο παρελθόν τα δικαιώματα των μεταναστών στην εκπαίδευση, καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά ως ρατσιστικά και ντροπιαστικά για την κοινωνία μας.

Καλούμε το ΔΣ

Επιπλέον, να λάβει κάθε δυνατό μέτρο, ακόμα και με την αυτοπρόσωπη παρουσία των ίδιων των συμβούλων, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου και να λειτουργήσει με επιτυχία και ασφάλεια το κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.