7.11.17

Γράμμα της μητέρας του Αμίρ στον Αλέξη Τσίπρα

Η μητέρα του 11χρονου Αμίρ, που δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του ύστερα από την απόφαση του διευθυντή του σχολείου του να του στερήσει το δικαίωμα να κρατήσει την ελληνική σημαία στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, έγραψε ένα γράμμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη στάση του και την πρόσκληση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και να του θέσει κάποια ζητήματα, που απασχολούν όλους τους πρόσφυγες.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων δημοσιοποιεί το συγκεκριμένο γράμμα, μέρος του οποίου - σύμφωνα με το Ελληνικό Φόρουμ - διαβάστηκε κατά τη συμβολική συνάντηση της οικογένειας του Αμίρ με τον πρωθυπουργό, το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου.

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.

Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.

Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.

Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους.

Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
Αρζού Χιματιάν»
http://tvxs.gr/news/ellada/gramma-tis-miteras-toy-amir-ston-aleksi-tsipra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.