9.11.17

Φασιστικά, ακροδεξιά ιστολόγια στοχοποιούν εκπαιδευτικούς

Με αφορμή αρθογραφία του για το ζήτημα των παρελάσεων, ο εκπαιδευτικός Σωτήρης Σκαρτσίλας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αθηνά» και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), βρίσκεται στο στόχαστρο αναπαραγόμενων επιθέσεων από φασιστικά, χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά ιστολόγια, με χυδαίες εκφράσεις και απειλές, σκληρή εμφυλιοπολεμική ρητορική και προφανή στόχο την τρομοκράτηση και τη στοχοποίησή του.

Μια στοχοποίηση που γίνεται καταφανής με τη δημοσιοποίηση από τα ίδια φασιστικά blogs των στοιχείων του εκπαιδευτικού, του τηλεφώνου του και του συλλόγου «Αθηνά», για τον οποίο παρατίθεται link με τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του.

Αν και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ έχει διαμηνύσει στους διαχειριστές των ιστολογίων και τους συντάκτες των απειλών αυτών ότι τους καθιστά υπεύθυνους παρακίνησης για «οτιδήποτε συμβεί», είναι φανερό ότι η επίθεση και η στοχοποίηση αυτή εκδηλώνονται στο έδαφος του κλίματος ανοχής και παρατεταμένης ατιμωρησίας απέναντι στις εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών συμμοριών.

Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Αργοσαρωνικού καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια ανθρώπων που δρουν στο σκοτάδι της νύχτας, οι οποίοι παραμονές της 28ης Οκτωβρίου βρόμισαν με τα φασιστικά τους σύμβολα το σπίτι και το σχολείο του Γιάννη Ρόμπα, δάσκαλου στο 6ο Δ.Σ. Πειραιά και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, κόλλησαν έξω από το σπίτι του την περιβόητη εγκύκλιο του Γ. Παπανδρέου (της Ενωσης Κέντρου), σύμφωνα με την οποία: «….Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…….Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».(ΑΠ 1010, 11/03/1965).

Oι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, όπως ο ξυλοδαρμός της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, η επίθεση στο σπίτι του εκπαιδευτικού Γιάννη Ρόμπα και η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή-πρόσφυγα, που κληρώθηκε αλλά δεν κράτησε τη σημαία στο 6ο Δ.Σ. Δάφνης, είναι χαρακτηριστικές του κλίματος αυτού και της στοχοποίησης συνδικαλιστικών χώρων, εκπαιδευτικών, μεταναστών και προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.