30.11.17

Απαράδεκτο βίντεο από Πολωνούς καλλιτέχνες με γυμνούς που παίζουν κυνηγητό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης...


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και σε πλήθος άλλων ανθρώπων, βίντεο με γυμνούς άνδρες και γυναίκες να παίζουν κυνηγητό μέσα σε θαλάμους αερίων πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Το απαράδεκτο βίντεο γυρίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στάτχοφ, κοντά στο Γκντανσκ της Πολωνίας και προβλήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κρακοβίας το 2015, στο πλαίσιο της έκθεσης «Πολωνία-Ισραήλ-Γερμανία, Η εμπειρία του Άουσβιτς».

Σε αυτό φαίνονται γυναίκες και άνδρες να τρέχουν γυμνοί σε πρώην θάλαμο αερίου στο στρατόπεδο όπου έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 65.000 άνθρωποι από τους ΝΑΖΙ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, απαίτησαν από τον Πολωνό Πρόεδρο Ντούντα εξηγήσεις ως προς τους λόγους που επετράπη εξ αρχής η πραγματοποίηση και βιντεοσκόπηση του συγκεκριμένου θεάματος.

Το βίντεο τελικά αποσύρθηκε από την έκθεση μετά το πλήθος των αντιδράσεων. Το Στάτχοφ αποτέλεσε τόπο θανάτου περισσότερων περίπου 65.000 κρατούμενων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά και απελευθερώθηκε από τον Σοβιετικό Στρατό στις 9 Μαΐου 1945, ημέρα λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Πηγή: DailyMail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.